Opel: Ένας σταθμός φόρτισης EV για κάθε 72 κατοίκους στο Rüsselsheim

Opel: Ένας σταθμός φόρτισης EV για κάθε 72 κατοίκους στο Rüsselsheim

Πρωτοποριακό πρόγραμμα αξίας 12,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να πολλαπλασιάζονται με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο, η πρόκληση είναι πλέον να υπάρχει στις πόλεις ικανός αριθμός σταθμών φόρτισης για να μπορεί να τα εξυπηρετήσει.

Όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν ο καθένας τα δικά του σχέδια πάνω στο θέμα, αλλά αυτό της Opel φαίνεται να ξεχωρίζει.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο RheinMain θα επενδύσει 12,8 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προέρχεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, για να δημιουργήσει στο Rüsselsheim (πόλη στην οποία έχει την έδρα της) το μεγαλύτερο αστικό δίκτυο σταθμών φόρτισης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στο πλαίσιο αυτό η Opel σχεδιάζει να εγκαταστήσει 1.300 σταθμούς σε όλη την πόλη μόλις στους πρώτους μήνες του 2019. Η αναγωγή επί του πληθυσμού της πόλης που είναι περίπου 65.000 κάτοικοι, σημαίνει πως θα αντιστοιχεί ένας σταθμός φόρτισης για κάθε 72 κατοίκους. Η αναλογία αυτή θα καταστήσει το Rüsselsheim την πόλη με το πιο πυκνό δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να σημειώσουμε ότι η κορυφαία γερμανική πόλη σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρο-κινητικότητα, το Αμβούργο, διαθέτει έναν σταθμό φόρτισης για κάθε 13.042 κατοίκους.

Οι σταθμοί στο Rüsselsheim θα εγκατασταθούν σε όλες τις συνοικίες και τις κατοικημένες περιοχές, στις εγκαταστάσεις της Opel, στους χώρους στάθμευσης των υπεραγορών και των εμπορικών κέντρων και στο πάρκινγκ του δημοτικού νοσοκομείου.

Η Opel, από την εποχή που μπήκε κάτω από την ομπρέλα της PSA έχει εναρμονίσει τα επιχειρηματικά της πλάνα στο γενικότερο πλάνο PACE που έχει εκπονήσει η PSA. Το πλάνο περιλαμβάνει την παραγωγή μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Corsa που χρονικά τοποθετείται στο 2020, ενώ την ίδια περίπου χρονική περίοδο θα λανσαριστεί μια plug-in υβριδική έκδοση του Grandland X.

Δύο ακόμη ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα ενταχθούν στη γκάμα της εταιρείας προς το τέλος όμως του 2020, συμπεριλαμβανομένου του Mokka X.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube