Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Περισσότερα από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, έξοδα 23.000 ευρώ και πάθος για την Formula 1 ήταν αρκετά για να υλοποιήσει ο Βόσνιος μηχανικός Μίσο Κουζμάνοβιτς, το όνειρό του, το δικό του «μονοθέσιο».

Το αυτοσχέδιο αγωνιστικό μοντέλο, που εμφανισιακά μοιάζει με μονοθέσιο Formula 1, έχει αρκετές διαφορές. Η πρώτη που γίνεται αμέσως αντιληπτή είναι το γεγονός ότι η χειροποίητη F1 του Κουζμάνοβιτς είναι διθέσια.

Το παιδικό όνειρο του Μίσο Κουζμάνοβιτς ήταν να γίνει πιλότος της Formula 1, αλλά αφού είδε πως δεν είχε τέτοια δυνατότητα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα μέρος αυτής της λαχτάρας και να φτιάξει το δικό του «μονοθέσιο» με τη βοήθεια φίλων του.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Μίσο Κουζμάνοβιτς έχει κινητήρα 150 ίππων της Volkswagen και ο σκελετός του είναι χωροδικτύωμα. Όπως είναι φυσικό, το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πλησιάσει τις ταχύτητες των μονοθέσιων της Formula 1, ωστόσο, ο δημιουργός του ισχυρίζεται ότι καταφέρνει να φτάσει τα 250 km/h (!), ζυγίζοντας μόλις 1.280 κιλά.

Έχοντας θέσεις για δύο επιβάτες και πληρώντας όλα τα πρότυπα ασφάλειας, η χειροποίητη Formula 1 διαθέτει έγκριση για κυκλοφορία στον δρόμο, προκαλώντας τον θαυμασμό (?) και την περιέργεια των πολιτών. Μάλιστα, υπήρξαν άτομα που ήταν διατεθειμένα να πληρώσουν έως και 60.000 ευρώ για να αγοράσουν την χειροποίητη Formula 1 του Κουζμάνοβιτς, όμως εκείνος απέρριψε τις προσφορές.

[Πηγή: NewsIt]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube