Ομοσπονδιακή έρευνα για την ασφάλεια του Passenger Play της Tesla

Ομοσπονδιακή έρευνα για την ασφάλεια του Passenger Play της Tesla

Μια νέα ομοσπονδιακή έρευνα στις ΗΠΑ εξετάζει αν το Passenger Play της Tesla δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς να παίζουν παιχνίδια εν κινήσει.

Tesla

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA). Αυτή τη φορά βρίσκεται υπό διερεύνηση το σύστημα Passenger Play με το οποίο εξοπλίζει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους.

Υπενθυμίζουμε ότι το Passenger Play είναι μια λειτουργία του infotainment της Tesla που περιέχει ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία σύμφωνα με την έρευνα μπορούν να ενεργοποιηθούν και όταν το αυτοκίνητο κινείται.

Tesla

Σύμφωνα με τη μελέτη του NHTSA το Passenger Play παρουσιάστηκε πέρυσι και έχει τοποθετηθεί σε περίπου 580.000 αυτοκίνητα της Tesla στις ΗΠΑ, χρονολογίας από το 2017 και μετά. Η υπηρεσία ασφαλείας εξετάζει τώρα αν τα παιχνίδια στην οθόνη του infotainment διασπούν την προσοχή του οδηγού την ώρα που αυτός οδηγεί. 

Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι όπως και η ονομασία του, το Passenger Play επιτρέπει μόνο στον συνοδηγό να παίξει με τα εγκατεστημένα παιχνίδια του. Όμως, το μόνο που χρειάζεται για να ξεγελάσει ένας οδηγός το σύστημα είναι να πατήσει ένα κουμπί επιβεβαιώνοντας ότι είναι συνοδηγός.

Tesla

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουμε δει οδηγούς να ξεγελούν συστήματα και λειτουργίες αυτοκινήτων θέτοντας σε κίνδυνο άλλους χρήστες του δρόμου. Στα θετικά της υπόθεσης αυτής είναι ότι πολλοί οδηγοί εξέφρασαν από μόνοι τους την ανησυχία τους για το Passenger Play, ενεργοποιώντας έτσι την έρευνα από το NHTSA.

Όπως και αναμενόταν, όλα λα δείχνουν ότι κατασκευαστής από τις ΗΠΑ δεν θα μείνει απραγής. Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του Associated Press, η Tesla θα προχωρήσει σε αναβάθμιση του infotainment της, έτσι ώστε το Passenger Play να μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι πλήρως ακινητοποιημένο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube