Ολοταχώς προς επέκταση της συνεργασίας VW-Ford στις ΗΠΑ

Ολοταχώς προς επέκταση της συνεργασίας VW-Ford στις ΗΠΑ

Herbert Diess: Η VW θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποια από τα εργοστάσια της Ford στις ΗΠΑ για να φτιάχνει δικά της αυτοκίνητα.  

Παρά τα όσο ακούγονταν τον τελευταίο καιρό, φαίνεται πως η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ VW και Ford προχωρά και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.

Ο επικεφαλής του VW Group Herbert Diess, δήλωσε από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της συνάντησης των «τριών» της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον Donald Trump, ότι « οι συζητήσεις μας με τη Ford για να χτίσουμε μια παγκόσμια συμμαχία βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Η συμμαχία αυτή, συμπλήρωσε, θα ενισχύσει σημαντικά και την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία».

Ο Herbert Diess κατέστησε σαφές ότι το πλαίσιο της όποιας συμμαχίας δεν προβλέπει την εξαγορά μετοχών της Ford από την VW, αλλά για παράδειγμα θα μπορούσε η Ford να μοιραστεί με εμάς πλατφόρμες στην Ευρώπη και εμείς να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ για να κατασκευάζουμε δικά μας αυτοκίνητα».

Τέλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των συναντήσεων στον Λευκό Οίκο, είπε ότι οι ΗΠΑ μας πιέζουν να επενδύσουμε στο έδαφός τους και εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».
Ωστόσο επιφυλάχθηκε να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες και για την επικείμενη επέκταση της συνεργασίας με τη Ford στο άμεσο μέλλον, ενώ δεν είπε τίποτα διαφωτιστικό για το τι πρόκειται να γίνει με τους δασμούς που η κυβέρνηση Trump θέλει να επιβάλλει στα made in Europe αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube