Ολοκληρώνεται η παραγωγή της Mercedes-AMG GT Black Series

Ολοκληρώνεται η παραγωγή της Mercedes-AMG GT Black Series

Η παραγωγή της Mercedes-AMG GT Black Series οδεύει προς το τέλος της μετά από κάτι περισσότερες από 1.700 κατασκευασμένες μονάδες.

Πληροφορίες από το MB Passion αναφέρουν πως η παραγωγή της κορυφαίας έκδοσης της Mercedes-AMG GT Black Series, σταματάει ύστερα από την κατασκευή 1.700 αυτοκινήτων. Μέχρι να επιβεβαιωθούν οι φήμες από την επίσημη τοποθέτηση της Mercedes-Benz, αξίζει να θυμηθούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοσης.

Η Mercedes-AMG GT Black Series παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2020 και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Nurburgring στα μοντέλα παραγωγής, με το εντυπωσιακό 6’ 48” 407 για τη διαδρομή των 20.832 m.

Mercedes-AMG GT Black Series

Για την κίνησή της φροντίζει μια βελτιωμένη εκδοχή του bi-turbo V8 κινητήρα (M178 LS2) των 4,0 λίτρων, αποδίδοντας 730 PS και 800 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό βασίστηκε σε αυτό της αγωνιστικής έκδοσης της AMG GT3 και ενσωματώνει νέα μεγαλύτερα τούρμπο, ξηρό κάρτερ και flat plane στρόφαλο.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του επίσης βελτιωμένου 7τάχυτου AMG Speedshift DCT 7G κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Mercedes-AMG που βρίσκεται στο πίσω μέρος, ακολουθώντας την διάταξη transaxle των συμβατικών εκδόσεων του μοντέλου. Οι επιδόσεις της Mercedes-AMG GT Black Series είναι εντυπωσιακές με την επιτάχυνση 0-100 km/h να απαιτεί 3,2", τα 0-200 km/h να έρχονται σε κάτω από 9" και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 325 km/h.

Mercedes-AMG GT Black Series

Η ανάρτηση τύπου coil-over με ενεργά αμορτισέρ AMG RIDE CONTROL έχει ρυθμιζόμενα καμπέρ στον εμπρός και πίσω άξονα και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές. Παράλληλα έχουν γίνει επεμβάσεις και στο πλαίσιο της Mercedes-AMG GT Black Series για αύξηση της ακαμψίας, ενώ φυσικά εφοδιάζεται με κεραμικούς δίσκους.

Mercedes-AMG GT Black Series

To «πακέτο» ολοκληρώνεται βεβαίως και από το αισθητικό κομμάτι με το αεροδυναμικό πακέτο της Mercedes-AMG GT Black Series να τη διαχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες ακόμα εκδόσεις της. Σε αυτό αρκετά μέρη είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα (καπό, οροφή, κάλυμμα του χώρου αποσκευών και όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα) και μέσω αυτού του πακέτου παράγει έως και 400 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h!

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η σημαντικά μεγαλύτερη γρίλια Panamericana που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά μοντέλα προδιαγραφών GT3. Το ανθρακονημάτινο σπλίτερ είναι ρυθμιζόμενο για χρήση σε πίστα (θέσεις Street και Race), ο προφυλακτήρας έχει τα παραδοσιακά πλευρικά πτερύγια ενώ το μακρύ καπό από ανθρακονήματα είναι γεμάτο από εσοχές όπως και τα φουσκωμένα εμπρός φτερά, συμβάλλοντας στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

Mercedes-AMG GT Black Series

Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι μαύρες σφυρήλατες ζάντες με 10 ακτίνες, οι προεκτάσεις των μαρσπιέ με ενσωματωμένα πτερύγια και η χαρακτηριστική εσοχή πίσω από τους εμπρός τροχούς. Πίσω, το μάτι πέφτει κατευθείαν στην ανθρακονημάτινη αεροτομή με ρυθμιζόμενα πτερύγια σε γωνία έως και 20ο. Τέλος, η ανθρακονημάτινη προέκταση του πίσω προφυλακτήρα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο.

Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG GT Black Series

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η τιμή των €335.240 που κόστιζε η συγκεκριμένη έκδοση στη Γερμανία, θα αυξηθεί μετά τη διακοπή της παραγωγής της…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube