Ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία

Ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία

Το τελευταίο μέρος των κινήσεων ανάπτυξης της βρετανικής εταιρείας μόλις ολοκληρώθηκε.

Με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει από το 2016, το νέο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία είναι έτοιμο.

Πρόκειται για μια
state of the art μονάδα σε επίπεδο τεχνολογίας και σεβασμού στο περιβάλλον, η οποία κόστισε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1 δισ. αγγλικές λίρες) και θα φιλοξενεί την παραγωγή των Land Rover Discovery.

Έχει εμβαδό 300 στρέμματα, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει και από τη Σλοβάκικη κυβέρνηση και σύμφωνα με την
JLR είναι το πρώτο στην Ευρώπη με γραμμή παραγωγής που διαθέτει σύστημα PULSE. Ουσιαστικά μιλάμε για μια γραμμή 30% πιο γρήγορη από τις συμβατικές, με σημαντικά λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης. Κορυφαίας τεχνολογίας είναι και το πλήρως αυτοματοποιημένο βαφείο, που εξασφαλίζει μέγιστη ποιότητα και ελάχιστη επιβάρυνση για το περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Land Rover Discovery Sd4

Προς το παρόν το εργοστάσιο διαθέτει μόνο μια βάρδια και απασχολεί 1.500 ανθρώπους, έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκίνητο το χρόνο. Από αυτούς το 98% κατάγονται από τη Σλοβακία και το 30% είναι γυναίκες.

Από τον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθεί και δεύτερη βάρδια, που θα προσθέσει 850 άτομα στο προσωπικό. Προϋπόθεση για όλους τους εργαζόμενους είναι ότι θα έχουν περάσει από εκπαίδευση 12 εβδομάδων πριν ξεκινήσουν στο πόστο τους.

Μετά τις κοινοπραξίες σε Κίνα-Βραζιλία και τα συμβόλαια με συνεργάτες κατασκευαστές σε Ινδία και Αυστρία, αυτό είναι το τελευταίο βήμα της ανάπτυξης της εταιρείας σε επίπεδο υποδομών κατασκευής για τη JLR.

«Οι πωλήσεις σε παγκόσμιο βεληνεκές απαιτούν και παγκόσμιο λειτουργικό αποτύπωμα», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας,
Ralph Speth, προσθέτοντας: «Με την καρδιά και την ψυχή των Jaguar και Land Rover να παραμένουν στη Βρετανία, η διεθνής επέκταση μόνο να ενισχύσει μπορεί τη δραστηριότητά μας».

[Πηγή:
Jaguar Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube