node/32877

Ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία

Το τελευταίο μέρος των κινήσεων ανάπτυξης της βρετανικής εταιρείας μόλις ολοκληρώθηκε.

Με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει από το 2016, το νέο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία είναι έτοιμο.

Πρόκειται για μια
state of the art μονάδα σε επίπεδο τεχνολογίας και σεβασμού στο περιβάλλον, η οποία κόστισε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1 δισ. αγγλικές λίρες) και θα φιλοξενεί την παραγωγή των Land Rover Discovery.

Έχει εμβαδό 300 στρέμματα, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει και από τη Σλοβάκικη κυβέρνηση και σύμφωνα με την
JLR είναι το πρώτο στην Ευρώπη με γραμμή παραγωγής που διαθέτει σύστημα PULSE. Ουσιαστικά μιλάμε για μια γραμμή 30% πιο γρήγορη από τις συμβατικές, με σημαντικά λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης. Κορυφαίας τεχνολογίας είναι και το πλήρως αυτοματοποιημένο βαφείο, που εξασφαλίζει μέγιστη ποιότητα και ελάχιστη επιβάρυνση για το περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Land Rover Discovery Sd4

Προς το παρόν το εργοστάσιο διαθέτει μόνο μια βάρδια και απασχολεί 1.500 ανθρώπους, έχοντας δυνατότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκίνητο το χρόνο. Από αυτούς το 98% κατάγονται από τη Σλοβακία και το 30% είναι γυναίκες.

Από τον επόμενο μήνα θα ενεργοποιηθεί και δεύτερη βάρδια, που θα προσθέσει 850 άτομα στο προσωπικό. Προϋπόθεση για όλους τους εργαζόμενους είναι ότι θα έχουν περάσει από εκπαίδευση 12 εβδομάδων πριν ξεκινήσουν στο πόστο τους.

Μετά τις κοινοπραξίες σε Κίνα-Βραζιλία και τα συμβόλαια με συνεργάτες κατασκευαστές σε Ινδία και Αυστρία, αυτό είναι το τελευταίο βήμα της ανάπτυξης της εταιρείας σε επίπεδο υποδομών κατασκευής για τη JLR.

«Οι πωλήσεις σε παγκόσμιο βεληνεκές απαιτούν και παγκόσμιο λειτουργικό αποτύπωμα», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας,
Ralph Speth, προσθέτοντας: «Με την καρδιά και την ψυχή των Jaguar και Land Rover να παραμένουν στη Βρετανία, η διεθνής επέκταση μόνο να ενισχύσει μπορεί τη δραστηριότητά μας».

[Πηγή:
Jaguar Land Rover]

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.