Ολλανδία: Το είπαν και το έκαναν - Ανώτατο όριο ταχύτητας τα 100 km/h

Ολλανδία: Το είπαν και το έκαναν - Ανώτατο όριο ταχύτητας τα 100 km/h

Τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο – Στόχος η δραστική μείωση των οξειδίων του αζώτου.

Tον Νοέμβριο ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte είχε δηλώσει ότι το ανώτατο όριο ταχύτητας στη χώρα του θα μειωθεί σε 100 km/h, ως μέρος μιας δέσμης μέτρων έκτακτης ανάγκης που αποσκοπούν στη μείωση της ρύπανσης από οξείδια του αζώτου.

Η κυβέρνηση του Rutte βρίσκεται σε κρίση καθώς ελέγχεται δικαστικά  για την καθυστέρηση χιλιάδων έργων κατασκευής σε όλη τη χώρα, καθώς η χώρα έχει υπερβεί τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εκπομπές NOx εδώ και χρόνια.

Οι εκπομπές NOx προέρχονται κυρίως από αγροκτήματα, αυτοκίνητα και φορτηγά, καθώς και από τον τομέα των κατασκευών.

Τώρα το μέτρο τέθηκε σε ισχύ και το όριο ταχύτητας στους Ολλανδικούς αυτοκινητοδρόμους είναι πλέον τα 100 km/h, αλλά ισχύει από τις 6 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν ήδη δηλώσει τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο νέο αυτό μέτρο, ωστόσο το τηρούν ευλαβικά καθώς η αστυνόμευση είναι αυστηρή και τα πρόστιμα αρκετά τσουχτερά.
Οι αρχές πάντως τονίζουν ότι με το όριο ταχύτητας στα 100 km/h μειώνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος καθώς παρατηρείται μια πιο ομαλή ροή των οχημάτων και αυτό συνεισφέρει και στη μείωση της ρύπανσης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube