Οι υποψηφιότητες για τα World Car Awards 2014

Οι υποψηφιότητες για τα World Car Awards 2014

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απονομή των 5 βραβείων Word Car Awards (WCA) του 2014, η οποία θα γίνει με την υποστήριξη του New York International Auto Show (NYIAS) και της Bridgestone, στις 14 Απριλίου.

Οι τελικοί νικητές των βραβείων 2014 World Car of the Year, World Luxury Car, World Performance Car, World Green Car και World Car Design of the Year θα ανακοινωθούν εκείνη την ημέρα στην έκθεση.

Τα World Car Awards και η New York International Automobile Show ανακοίνωσαν πρόσφατα μια 5ετή συμφωνία για την απονομή των βραβείων στη Νέα Υόρκη μέχρι και το 2018.  

Πριν την τελετή στη Νέα Υόρκη, οι τρεις φιναλίστ σε όλες τις κατηγορίες θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 4 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής, οι 69 διακεκριμένοι δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο έχουν προκρίνει τους ακόλουθους φιναλίστ για το World Car of the Year, World Luxury Car και World Performance Car, με μυστική ψηφοφορία βάσει της προσωπικής αξιολόγησης από την οδήγηση κάθε υποψηφίου. Την ψηφοφορία πιστοποίησε η διεθνής εταιρεία ορκωτών λογιστών KPMG.

To World Car of the Year του 2014 θα επιλεγεί ανάμεσα από τους εξής φιναλίστ, που παρατίθενται σε αλφαβητική σειρά (είναι 12 τον αριθμό λόγω πολλαπλής ισοπαλίας):

Audi A3
BMW 4 Series
BMW i3
Cadillac CTS
Citroen C4 Picasso
Ford Fusion / Mondeo
Infiniti Q50
Jeep Cherokee
Lexus IS
Mazda3
Peugeot 308
Skoda Octavia

Οι προηγούμενοι νικητές του World Car of the Year ήταν το Volkswagen Golf το 2013, το Volkswagen Up! το 2012, το Nissan LEAF το 2011, το Volkswagen Polo το 2010 κ.ο.κ.

Το 2014 World Luxury Car 2014 θα επιλεγεί από την εξής δεκάδα φιναλίστ:

Bentley Flying Spur
BMW X5
Cadillac ELR
Cadillac Escalade
Maserati Ghibli
Maserati Quattroporte
Mercedes-Benz S-Class
Porsche Macan
Range Rover Sport
Rolls-Royce Wraith

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά απονομής του βραβείου World Luxury Car για ακριβά μοντέλα περιορισμένης παραγωγής. 

Το World Performance Car του 2014 έχει 11 φιναλίστ λόγω ισοβαθμίας:

Alfa Romeo 4C
Audi RS 6 Avant
BMW M6 Gran Coupe
Chevrolet Corvette Stingray
Ferrari 458 Speciale
Ford Fiesta ST
Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster
Mercedes-Benz A/CLA45 AMG
Porsche 911 GT3
Porsche 911 Turbo
Volkswagen Golf GTI

Οι προηγούμενοι νικητές του World Performance Car ήταν η Porsche Boxster/Cayman το 2013, η Porsche 911 το 2012, η Ferrari 458 Italia το 2011, το Audi R8 V10 το 2010, κ.ο.κ.

Για την κατηγορία World Green Car 2014 ακολουθήθηκε διαφορετική διαδικασία: Ορίστηκαν από την Επιτροπή Κατεύθυνσης των WCA πέντε ειδικοί στην «πράσινη» τεχνολογία για να μελετήσουν διεξοδικά όλα τα έγγραφα και τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων. Στη συνέχεια συνέταξαν ένα κατάλογο από φιναλίστ τους οποίους θα αξιολογήσουν οι 69 δημοσιογράφοι κατά τη δεύτερη ψηφοφορία, αυτό το μήνα. Οι φιναλίστ για το 2014 είναι:

Audi A3 Sportback e-tron (+ Audi e-gas)
BMW i3
Honda Accord Hybrid
Mitsubishi Outlander PHEV
Volkswagen XL1

Οι πέντε ειδικοί της συμβουλευτικής επιτροπής ήταν οι: Phil Berg (ΗΠA, PopularMechanics.com),  Richard Bremner (U.K., περιοδικό Autocar), Claus-Peter Koeth (Γερμανία, automobil-industrie.de),  Yumi Kawabata (Ιαπωνία, περιβαλλοντικός συντάκτης) και John Voelcker (ΗΠA, GreenCarReports.com)

Τα υποψήφια μοντέλα για το βραβείο World Car Design of the Year 2014 παίρνονται από τη λίστα των υποψηφίων του World Car ή μπορεί να είναι και μεμονωμένα μοντέλα διαθέσιμα σε τουλάχιστον 10 αντίτυπα σε μια μεγάλη αγορά, στην περίοδο από την 1/1/2013 μέχρι τις 30/5/2014. Μπορεί να είναι μοντέλα προπαραγωγής ή κανονικής παραγωγής.

Και πάλι ένα πάνελ από πέντε έγκριτους ειδικούς στη σχεδίαση ερεύνησε τα πιστοποιητικά κάθε υποψήφιου και κατάρτισε μια λίστα για τους 69 εκλέκτορες. Οι ειδικοί ήταν οι: Masatsugu Arimoto (Ιαπωνία, ελεύθερος συντάκτης ντιζάιν), Silvia Baruffaldi (Ιταλία, περιοδικό Auto & Design), Gernot Bracht (Γερμανία, Pforzheim Design School), Sam Livingstone (U.K., Car Design Research στο Royal College of Art) και Tom Matano (ΗΠA, Σχολή Βιομηχανικής Σχεδίασης του Academy of Art University στο San Francisco)

Οι φιναλίστ είναι:

BMW i3
Cadillac CTS
Citroen C4 Picasso
Mazda3
Lexus IS
Mercedes-Benz C-Class
Volkswagen XL1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube