Οι Τούρκοι αγόρασαν τα δικαιώματα του Saab 9-3

Οι Τούρκοι αγόρασαν τα δικαιώματα του Saab 9-3

Ο Τούρκος υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Fikri Isik ανακοίνωσε ότι η χώρα του αγόρασε τα πνευματικά δικαιώματα του Saab 9-3, προκειμένου να το κατασκευάσει.

«Αγοράσαμε τα πνευματικά δικαιώματα του Saab 9-3, αλλά όχι το όνομα», δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Isik. «Το όνομα θα είναι από μια τουρκική φίρμα και όχι Saab. Θα εξελίξουμε την τεχνολογία στην Τουρκία».

Όταν το αυτοκίνητο μπει σε παραγωγή, τουλάχιστον το 85% των εξαρτημάτων θα κατασκευάζονται από τοπικές βιομηχανίες. Το μοντέλο θα είναι παρόμοιο με το 9-3, αλλά το εμπρός μέρος του θα είναι εμπνευσμένο από την Cadillac.



Ο Mattias Bergman, διευθύνων σύμβουλος της SAAB, επιβεβαίωσε επίσης ότι η εταιρεία και η Τουρκία προχώρησαν σε συμφωνία. «Υπογράψαμε μια συμφωνία στις 28 Μαΐου. Η ομάδα των μηχανολόγων μας και το Συμβούλιο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας εργάζονται από κοινού στην εξέλιξη ενός σχεδίου με τη συνεισφορά των άλλων συνεργατών μας στη χώρα αυτή. Έχουμε ήδη δημιουργήσει δύο πρωτότυπα και τα παρουσιάσαμε στο υπουργό Fikri Isik για να παρουσιαστούν στην Τουρκία. Μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία στο μάρκετινγκ, όπως και στην εξέλιξη και στην παραγωγή με τους Τούρκους συνεργάτες μας. Προσφέρουμε εκπαίδευση στους Τούρκους κατασκευαστές και μηχανικούς, και εργαζόμαστε από κοινού».

[Πηγή Hurriet Daily News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube