Οι πιο περίεργες πατέντες για αυτοκίνητα

Οι πιο περίεργες πατέντες για αυτοκίνητα

Μερικές από τις πιο ευφάνταστες ιδέες που έχουν πατενταριστεί από εταιρείες ή ιδιώτες.

Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι κατασκευαστές ψάχνουν διαρκώς τρόπους για να κάνουν τα μοντέλα τους πιο αποδοτικά, πιο εύχρηστα και πιο ελκυστικά στους αγοραστές. Για αυτό το σκοπό, τα κέντρα σχεδιασμού, εξέλιξης και τεχνολογίας, εργάζονται πάνω σε πειραματικά project τα οποία πολλές φορές καταλήγουν σε κατοχύρωση πατέντας έτσι ώστε να προστατέψουν μελλοντικά τις ιδέες τους.

Μπορεί κάποιες από τις πατέντες που κατοχυρώνονται να βρίσκουν εφαρμογές σε αυτοκίνητα παραγωγής, όμως υπάρχουν και πολλές που μένουν "στο ράφι" καθώς είναι αρκετά περίεργες, υπερβολικά αισιόδοξες ή ακόμα και αχρείαστες για τους καταναλωτές. Η σελίδα Vanarama λοιπόν, μάζεψε μερικές από τις πιο περίεργες πατέντες που έχουν κατατεθεί:

Patents 1

1. Σύστημα διάχυσης αρωμάτων (ή δακρυγόνων)

Ένα σύστημα που απελευθερώνει αέρια στο εσωτερικό του οχήματος. Στη βασική του λειτουργία, αναγνωρίζει τους επιβάτες μέσω του smartphone τους και ψεκάζει στην καμπίνα το αγαπημένο τους άρωμα ή αποσμητικό αέριο που εξουδετερώνει τις άσχημες οσμές. Σε περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί απόπειρα κλοπής του οχήματος, τη θέση του αρώματος παίρνει μικρή ποσότητα δακρυγόνου η οποία ψεκάζεται με στόχο οι εισβολείς να τραπούν σε φυγή.

Ιδιοκτήτης: Toyota Motor Corp, Έτος: 2017

2. Ανεμογεννήτρια για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του αέρα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα τέτοιο εξάρτημα θα μπορούσε να συμβάλλει σε αύξηση της αυτονομίας ενός ηλεκτρικού οχήματος - αν και πρέπει να συνυπολογίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην αεροδυναμική.

Ιδιοκτήτης: Peter W. Ripley, Έτος: 2012

3. Αναδιπλούμενη τηλεσκοπική ουρά

Μια προέκταση της ουράς του αυτοκινήτου θα είχε θετικές επιπτώσεις στη μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή, αν και δεν είμαστε τόσο σίγουροι για την πρακτικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ιδιοκτήτης: Toyota Motor Corp, Έτος: 2016

Car Patents 2

4. Κολλώδες καπό

Κάτι παρόμοιο με το κολλητικό χαρτί που χρησιμοποιείται για τα έντομα, το καπό του αυτοκινήτου θα κρατούσε κολλημένο πάνω του τον πεζό σε περίπτωση σύγκρουσης, αποφεύγοντας σοβαρότερους τραυματισμούς.

Ιδιοκτήτης: Google LLC & Waymo LLC, Έτος: 2013

5. Καθαρισμός παρμπρίζ με Laser

Ένα σύστημα laser που θα αντικαθιστούσε τους παραδοσιακούς υαλοκαθαριστήρες, καθαρίζοντας το παρμπρίζ από το νερό της βροχής.

Ιδιοκτήτης: Tesla, Έτος: 2016

6. Το ασυμμετρικό αυτοκίνητο

Μια ιδέα για διεύρυνση των επιλογών προσωποποίησης της εμφάνισης ενός αυτοκινήτου που θα επέτρεπαν ακόμα και διαφορετική σχεδίαση για την κάθε πλευρά του.

Ιδιοκτήτης: Hangoo Kang, Έτος: 2011

Patents 3

7. Κυλιόμενοι διάδρομοι για τις αποσκευές

Ένας κυλιόμενος διάδρομος παρόμοιος με αυτόν στα ταμεία των σούπερ μάρκετ που ενώνει τον χώρο απόσκευών με την καμπίνα του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας τον, οι επιβάτες αποκτούν εύκολη πρόσβαση στις αποσκευές τους χωρίς να χρειάζεται να βγουν από το όχημα και να ανοίξουν το πορτ παγκάζ.

Ιδιοκτήτης: Ford Global Technologies LLC, Έτος: 2017

8. Ενσωματωμένο δίκυκλο

Μια λύση για μετακίνηση στα πολυσύχναστα κέντρα των πόλεων θα ήταν να παρκάρουμε το αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος και να συνεχίζαμε πάνω σε ένα δίκυκλο το οποίο θα βρισκόταν αποθηκευμένο στο εσωτερικό του, διαθέσιμο για οποιαδήποτε ανάγκη του οδηγού.

Ιδιοκτήτης: Ford Global Technologies LLC, Έτος: 2016

Car Patents 4

9. Ιπτάμενο πλυντήριο αυτοκινήτου (drone)

Ένα αυτόνομο drone θα μπορούσε να πλύνει το αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε καμία κίνηση. Κάτι σαν το αυτόματο πλυντήριο δηλαδή αλλά χωρίς την ανάγκη ολόκληρης εγκατάστασης.

Ιδιοκτήτης: BMW, Έτος: 2017

10. "Aerocar"

Ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο με υλικά που αλλάζουν σχήμα και διευκολύνουν τη μετάβαση από λειτουργία δρόμου σε λειτουργία αέρα.

Ιδιοκτήτης: Toyota Motor Corp, Έτος: 2014

Car Patents 5

11. Κινητό δωμάτιο για Meeting

Ένας χώρος ενσωματωμένος σε αυτόνομο όχημα για επαγγελματικές συναντήσεις on-the-go.

Ιδιοκτήτης: Ford Global Technologies LLC, Έτος: 2016

12. Προβολέας για επικοινωνία με πεζούς

Συσκευή που προβάλλει στο οδόστρωμα σήματα κυκλοφορίας για πεζούς ώστε να περνούν ασφαλέστερα τις διαβάσεις.

Ιδιοκτήτης: Uatc LLC, Έτος: 2016

Car Patents 6

13. Εμπρός μέρος αυτοκινήτου που ανοίγει περιστροφικά

Αντί για συμβατικές πόρτες, ολόκληρο το εμπρός τμήμα του οχήματος ανοίγει περιστροφικά για ευκολότερη είσοδο-έξοδο των επιβατών στην καμπίνα.

Ιδιοκτήτης: Alamagny Marcel Antoin Clement, Έτος: 1945

14. Κάθετο παρκάρισμα

Μια ιδέα για όρθιο παρκάρισμα των αυτοκινήτων με στόχο την καλύτερη εκμετάλευση των χώρων στις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ιδιοκτήτης: Leander Pelton, Έτος: 1923

Car Patents 7

15. Καφετιέρα για το αυτοκίνητο

Μια συσκευή για το κόψιμο και την παραγωγή του καφέ μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Ιδιοκτήτης: Philip H. English, Έτος: 1991

16. Φορητή τουαλέτα αυτοκινήτου

Ένα σύστημα που επιτρέπει στους επιβάτες να ουρήσουν σε ειδικό σωλήνα μέσα στο αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν το ταξίδι τους.

Ιδιοκτήτης: Jerry Paul Parker, Έτος: 1998

Car Pantent 7

17. Λούτρινο κάλυμμα της ζώνης ασφαλείας

Ένα λούτρινο ζωάκι που τοποθετείται πάνω στη ζώνη ασφαλείας και επιτρέπει στα παιδιά να την αγκαλιάζουν.

Ιδιοκτήτης: SeatPets LLC, Έτος: 2011

18. Διαχωριστικό θέσεων για τα παιδιά

Ένα φορητό διαχωριστικό για τις πίσω θέσεις που βοηθά τα παιδιά να προστατέψουν τον προσωπικό του χώρο και να μη μαλώνουν μεταξύ τους.

Ιδιοκτήτης: Christian P. von der Heyde, Έτος: 1999

[Πηγή: Vanarama]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube