Οι πιο αξιόπιστες μάρκες σύμφωνα με την έκθεση του Consumer Reports

Οι πιο αξιόπιστες μάρκες σύμφωνα με την έκθεση του Consumer Reports

Η ετήσια έκθεση ικανοποίησης πελατών, του οργανισμού Consumer Reports, ανέδειξε τις πιο αξιόπιστες φίρμες σύμφωνα με τις αναφορές των κατόχων. Toyota, Lexus και BMW στο τοπ 3.

Ο οργανισμός Consumer Reports, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση καταναλωτών στις ΗΠΑ, όπου έχει ως σκοπό της, τη διεξαγωγή ανεξάρτητων δοκιμών προϊόντων και ερευνών, με βάση τις εμπειρίες των καταναλωτών.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε, η Toyota, η Lexus και η BMW είναι τα πιο αξιόπιστα εμπορικά σήματα αυτοκινήτων στις Η.Π.Α, με τη MINI να πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη έκπληξη χάρη στο ΜΙΝΙ Cooper, που κατέλαβε την 4η θέση όσον αφορά τα πιο αξιόπιστα μοντέλα.

Η έκθεση λοιπόν, δίνει στους καταναλωτές μια «γεύση» για την ποιότητα των οχημάτων ώστε να τους διευκολύνει σε μια ενδεχόμενη αγορά ενός νέου μοντέλου. Με την υποσημείωση πάντα ότι τα στοιχεία της αποτελούν προσωπική εμπειρία του εκάστοτε κατόχου που έλαβε μέρος στην έρευνα.

bmw

Οι αναφορές λοιπόν των καταναλωτών οδήγησαν στην κορυφή την Toyota, με την Lexus και την BMW να ολοκληρώνουν την πρώτη 3άδα. Η μεγάλη έκπληξη έχει να κάνει με την BMW, η οποία ανέβηκε δέκα ολόκληρες θέσεις, κυρίως χάρη στις θετικές κριτικές που απέσπασε για τις νεότερες Σειρές 3 και 4. Η Mazda ακολουθεί στην τέταρτη θέση, ενώ η Honda κλείνει τη σύνθεση της πρώτης 5άδας. 

Στο τοπ 10 συναντά επίσης κανείς την Audi, την Subaru, την Acura, την Kia και την Lincoln (βελτίωσε αισθητά τους δείκτες αξιοπιστίας της χάρη στα μοντέλα Corsair και Nautilus), με την Tesla να χάνει μερικές θέσεις σε σχέση με πέρσι, φιγουράροντας πλέον στο Νο 19 της κατάταξης.

Η έκθεση του οργανισμού Consumer Reports, αξιολογεί επίσης και το δείκτη αξιοπιστίας των μοντέλων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τα πρώτα πέντε αυτοκίνητα -σύμφωνα με τους καταναλωτές- τα τέσσερα, είναι Ιαπωνικά!

Συγκεκριμένα, την πρώτη 5άδα απαρτίζουν τα Toyota Corolla Hybrid (93 βαθμούς), Lexus GX (91 βαθμούς), Mini Cooper (89 βαθμούς), Toyota Prius (88 βαθμούς) και Mazda MX-5 (85 βαθμούς).

Consumer Reports

Στον αντίποδα, τα μοντέλα με το χαμηλότερο δείκτη αξιοπιστίας είναι τα Ford F-150 Hybrid (4 βαθμούς), Hyundai Kona Electric (5 βαθμούς), Lincoln Aviator (8 βαθμούς), Nissan Sentra (9 βαθμούς) και Ford Explorer (16 βαθμούς).

Από την έρευνα, απουσιάζουν οι αναφορές των καταναλωτών για τις εταιρείες Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mitsubishi, Polestar, Porsche και Rivian, με τον οργανισμό να αναφέρει ότι τα δεδομένα από τους κατόχους αυτών των εμπορικών σημάτων ήταν ή ανεπαρκή ή περιορισμένα.

[Πηγή: Consumer Reports]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube