Οι μπαταρίες του Nissan Leaf στην υπηρεσία του αθλητισμού

Οι μπαταρίες του Nissan Leaf στην υπηρεσία του αθλητισμού

Το στάδιο Johan Cruijff Arena στην Ολλανδία από εδώ και εμπρός θα αποθηκεύει ενέργεια σε επαναχρησιμοποιημένες μπαταρίες από Nissan Leaf.

Το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε κτιριακή εγκατάσταση εμπορικού τύπου είναι γεγονός.

Βρίσκεται στο στάδιο Johan Cruijff Arena στην Ολλανδία και χρησιμοποιεί για «αποθήκη» ενέργειας μπαταρίες από ηλεκτρικά οχήματα. Είναι ένα έργο που προέκυψε από τη συνεργασία των Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House και την υποστήριξη των Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) Interreg.

Το σύστημα έχει ισχύ 3 MW και χωρητικότητα 2,8 MWh, που είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν χιλιάδες σπίτια. Την παραγωγή της ενέργειας αναλαμβάνουν 4.200 ηλιακοί συλλέκτες στην οροφή του συγκροτήματος, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το παραπάνω απόθεμα αποθηκεύεται στο ισοδύναμο από 148 συστοιχίες μπαταριών από Nissan Leaf. Έτσι είναι εξασφαλισμένη μια σημαντική ποσότητα ενέργειας, ικανή να τροφοδοτήσει το στάδιο ακόμα και σε διακοπή ρεύματος.

Εκτός από το ίδιο το συγκρότημα, αυτή η ενεργειακή αποθήκη μπορεί να συνδράμει επίσης τις γειτονικές εγκαταστάσεις αλλά και το συνολικό ενεργειακό πλέγμα της Ολλανδίας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει και τον κύκλο ζωής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Energy, Francisco Carranza, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποτελούμε μέρος του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας για εμπορικό κτίριο. Χάρη στο Arena Johan Cruijff αποδεικνύουμε ότι η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών των ηλεκτροκίνητων Nissan μπορεί να συμβάλλει ώστε να γίνει όλο το ενεργειακό σύστημα πιο αποδοτικό και βιώσιμο. Βάζουμε το ηλεκτρικό μας οικοσύστημα στο επίκεντρο ενός βιώσιμου μέλλοντος και μεταμορφώνουμε τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμε αλλά και ζούμε».

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube