Οι Lloyd's εξετάζουν τρόπους ασφάλισης αυτόνομων οχημάτων

Οι Lloyd's εξετάζουν τρόπους ασφάλισης αυτόνομων οχημάτων

Μέσα σε πέντε χρόνια η ασφαλιστική αγορά αυτοκινήτων θα έχει αλλάξει πρόσωπο.

Οι Lloyd's του Λονδίνου, η ασφαλιστική εταιρεία με ιστορία 330 ετών, αναζητά τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ασφαλίζει αυτόνομα οχήματα, καθώς η αγορά των συγκεκριμένων οχημάτων δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Lloyd's, ο John Neal δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων σχετικά με το πώς να δημιουργήσουν πολιτικές ασφάλισης που θα καλύπτουν τα συγκεκριμένα οχήματα. Η κίνηση κρίνεται αναγκαία καθώς εταιρείες όπως η Tesla εξερευνούν τις δικές τους ασφαλιστικές επιλογές, είπε.

«Μέσα σε πέντε χρόνια, ειδικά σε αστικό περιβάλλον, θα βρούμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στην αυτοκίνηση και επομένως και στους κανόνες που θα διέπουν την ασφάλιση των αυτοκινήτων», δήλωσε ο Neal συμπληρώνοντας πως δεν θα έχουμε πλέον τις συμβατικές μορφές ασφάλισης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πως τα αυτόνομα οχήματα και η εξάπλωσή τους θα μειώσουν δραστικά τις ανάγκες των οδηγών να αγοράζουν συμβατικά ασφαλιστικά πακέτα. Ο Neal, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την απόφαση της Tesla να δημιουργήσει το δικό της ασφαλιστικό προϊόν, δήλωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα οδηγήσουν απλά στη ζήτηση για ένα διαφορετικό προϊόν και όχι στο τέλος της ασφάλισης αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube