Οι χειρολαβές του Tesla υπεύθυνες για το θάνατο ενός οδηγού του Model S

Οι χειρολαβές του Tesla υπεύθυνες για το θάνατο ενός οδηγού του Model S

Ένα απίστευτο περιστατικό έφτασε στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

Οι «αναδυόμενες» χειρολαβές των θυρών στο Tesla Model S κατηγορούνται για το θάνατο ενός οδηγού. Συγκεκριμένα ο Omar Awan, ένας 48χρονος αναισθησιολόγος έχασε τον έλεγχο του Model S που οδηγούσε κάπου στη Φλόριντα, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει πάνω σε ένα φοίνικα και να πιάσει φωτιά.

Στο σημείο βρέθηκε ένας αστυνομικός ο οποίος προσπάθησε να τον απεγκλωβίσει ανοίγοντας την πόρτα αλλά δεν μπόρεσε καθώς οι χειρολαβές των θυρών δεν ανασύρθηκαν ποτέ από το αμάξωμα.

Το Tesla έχει «χωνευτές» χειρολαβές στις πόρτες που ανασύρονται όταν το αυτοκίνητο αναγνωρίσει την εντολή ξεκλειδώματος από τον οδηγό. Στη συνέχεια υποχωρούν στη θέση τους.

Ο Omar Awan σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού στο δικαστήριο του Broward, όπου εκδικάστηκε αγωγή κατά της εταιρείας, βρήκε το θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο που είχε γεμίσει από καπνούς και φλόγες. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε την κατάθεση του αστυνομικού λέγοντας ότι ο άτυχος γιατρός δεν είχε υποστεί άλλον τραυματισμό από τη σύγκρουση. 

Ως αιτία την φωτιάς αναγνωρίστηκε η ανάφλεξη της μπαταρίας, κάτι που έχει ξαναγίνει σε ατύχημα με το συγκεκριμένο μοντέλο. Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό εν αναμονή της δικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube