Οι Γερμανοί λένε «Ναι» στα όρια ταχύτητας, όχι όμως για τους λόγους που περιμένει κανείς…

Οι Γερμανοί λένε «Ναι» στα όρια ταχύτητας, όχι όμως για τους λόγους που περιμένει κανείς…

Μια νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Deutsche Welle, δείχνει πως οι Γερμανοί προτιμούν τα όρια ταχύτητας στην Autobahn, σε σχέση με άλλα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αν και η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να βάλει όρια ταχύτητας στην Autobahn, μια νέα δημοσκόπηση καταδεικνύει πως οι Γερμανοί θα μπορούσαν να ζήσουν με αυτά σε αντίθεση με άλλα μέτρα που θα αύξαναν τους φόρους γι'αυτούς.

Σύμφωνα με έρευνα λοιπόν που διεξήγαγε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑRD και δημοσιεύει η Deutsche Welle, το 60% των Γερμανών επιθυμεί να μπουν όρια ταχύτητας μέχρι 130 km/h στην Autobahn, ένα ποσοστό αυξημένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου.

autobahn

Το παράδοξο σε αυτή τη δημοσκόπηση ωστόσο, είναι το γεγονός πως η επιθυμία για επιβολή ορίων ταχύτητας δεν γίνεται για λόγους ασφάλειας όπως στο παρελθόν, αλλά για μείωση των ρύπων που οι υψηλές ταχύτητες κίνησης συνεπάγονται. Επιστρέφοντας στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η λύση της επιβολής ορίων ταχύτητας προτιμήθηκε σε σχέση με άλλες επιλογές όπως ήταν για παράδειγμα η φορολόγηση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων (το 39%), ενώ το 78% των ερωτηθέντων δε θέλει να ακούσει για αύξηση αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και την αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

Η δημοσκόπηση συνεχίζει δηλώνοντας ότι τα όρια ταχύτητας στην Autobahn θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στη Γερμανία κατά δύο εκατομμύρια τόνους ετησίως. Συμπερασματικά πάντως, όπως και σε όλες τις δημοσκοπήσεις άλλωστε, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά αν οι επιλογές δεν είχαν άμεση σχέση με την επιβάρυνση της τσέπης των ερωτηθέντων...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube