Οι Η.Π.Α. αναρωτιούνται πού βρήκε τόσα Toyota το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) [video]

Οι Η.Π.Α. αναρωτιούνται πού βρήκε τόσα Toyota το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) [video]

Εντύπωση έχει προκαλέσει στην Αμερικανική κυβέρνηση η πληθώρα των μοντέλων της Toyota που απαρτίζει τον στόλο του Ισλαμικού Κράτους.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι περισσότερες τρομοκρατικές οργανώσεις και οι αντάρτες ανά την υφήλιο έχουν τόσα πολλά Hi Lux και Land Cruiser στον στόλο τους; Το ίδιο φαίνεται να σκέφτηκε και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία των Η.Π.Α. για την περίπτωση του ISIS.

Εμείς έχουμε μια απάντηση, αλλά ας δούμε πρώτα τι λένε οι «ειδικοί» στις Η.Π.Α.. Σύμφωνα με το κανάλι ABC, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ήδη ρωτήσει την Toyota και περιμένει μια επίσημη απάντηση για το πώς βρέθηκαν τόσα πολλά pick up και 4x4 της ιαπωνικής φίρμας στον στόλο της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μάλιστα, αξιωματούχοι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θέλουν να μάθουν την διαδικασία πωλήσεων αυτοκινήτων στην Μέση Ανατολή. Η κύρια ανησυχία τους είναι ο μεγάλος όγκος που καταλαμβάνουν τα Toyota στον στόλο του ISIS, καθώς και το γεγονός ότι αρκετά από αυτά είναι καινούρια.

Η αυστηρή πολιτική της Toyota πάνω σε αυτό το κομμάτι αναφέρει ότι δεν πουλά αυτοκίνητα ή pick up σε τρομοκρατικές ή παραστρατιωτικές οργανώσεις, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν είναι και τόσο αποτελεσματική. Το κανάλι ABC δίνει μερικούς τρόπους για το πώς το Ισλαμικό Κράτος έχει στην κατοχή του τόσα πολλά μοντέλα της Toyota: από μεσάζοντες για την αγορά τους έξω από την εμπόλεμη ζώνη και από κλοπές αυστραλιανών μοντέλων που τα μεταφέρουν στην Μέση Ανατολή μέσω πλοίων.

Η δική μας άποψη πάντως έχει να κάνει φυσικά με την μεγάλη διάθεση των ιαπωνικών μοντέλων στην ασιατική ήπειρο, τις εκτός δρόμου δυνατότητές τους και φυσικά από την αξιοπιστία που επιδεικνύουν στην κακομεταχείριση και την μηδαμινή συντήρηση.

[Πηγή: ABC News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube