node/37283

Οι δέκα καλύτερες και οι δέκα χειρότερες πόλεις για να οδηγείς

Δείτε σε ποια θέση παγκοσμίως κατατάσσεται η Αθήνα.

Ρύπανση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κακή υποδομή, καυγάδες στους δρόμους,  αυτοί είναι μερικοί από τους παράγοντες που καθιστούν μια πόλη καλή ή κακή για έναν οδηγό. Με εκατομμύρια ανθρώπους που διαμαρτύρονται για την κυκλοφορία στην πόλη τους μια μελέτη αποκαλύπτει τις καλύτερες και χειρότερες πόλεις για να οδηγείς σε όλο τον κόσμο. Και ενώ, γενικά, τα αποτελέσματα δεν είναι συγκλονιστικά, υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις στη λίστα.

Πριν δούμε τα αποτελέσματα, ας δούμε πώς λειτουργεί η μελέτη. Ο ιστότοπος Mister Auto συγκέντρωσε δεδομένα σε τρεις βασικές κατηγορίες : Υποδομή, ασφάλεια και κόστος, για εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, και στη συνέχεια περιορίστηκε σε έναν κατάλογο 100 πόλεων. Κάθε κατηγορία εξετάζει έναν αριθμό μικρότερων παραγόντων, όπως ο αριθμός των αυτοκινήτων κατά κεφαλή, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ποιότητα των οδών και των δημόσιων συγκοινωνιών, η ποιότητα του αέρα, η συμπεριφορά των οδηγών, οι τιμές των καυσίμων, τα τέλη κυκλοφορίας, κτλ. Ο τελικός δείκτης συνδυάζει συνολικά 15 παράγοντες.

Εάν ζείτε στο Κάλγκαρι του Καναδά τότε είστε από τους πιο τυχερούς οδηγούς στον κόσμο: Η μελέτη αποκαλύπτει ότι αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον πλανήτη για τους οδηγούς. Ακολουθούν το Ντουμπάι, η Οτάβα και η Βέρνη (Ελβετία), ενώ το Ελ Πάσο, το Βανκούβερ, το Γκέτεμποργκ (Σουηδία), το Ντίσελντορφ (Γερμανία), η Βασιλεία (Ελβετία) και το Ντόρτμουντ.

Στον αντίποδα δεν θα θέλατε να ζείτε στη Βομβάη, η οποία χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη πόλη για οδήγηση σε όλο τον κόσμο. Η Ulaanbaatar (Μογγολία) είναι ο δεύτερη χειρότερη, ακολουθούμενη από την Καλκούτα στην Ινδία.

citi
Oι δέκα καλύτερες (αριστερά) και οι δέκα χειρότερες (δεξιά) πόλεις για να οδηγεί κάποιος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αθήνα, αυτή κατατάσσεται στην 90η θέση παγκοσμίως. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ).

Η ελληνική πρωτεύουσα μετράει 0,77 οχήματα ανά κάτοικο έναντι 0,63 της «πρωταθλήτριας» πόλης του Κάλγκαρι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Αθήνα βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας με 67,36 μονάδες έναντι 75,6 του Κάλγκαρι, 73,23 του Ντουμπάι και 78,14 της Βομβάης. Η μέση ηλικία των οχημάτων που κυκλοφορούν είναι στα 15 έτη, όταν στο Ντουμπάι είναι στα 5,2. Η Αθήνα με άλλα λόγια έχει την ίδια μέση ηλικία οχημάτων με τη Βομβάη και την Μποκοτά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τους… διαξιφισμούς στους δρόμους, οι Αθηναίοι έχουν τσακωθεί για κάποιο λόγο σε ποσοστό 70,85% με τους πλέον «ήσυχους» οδηγούς να καταγράφονται στη Σιγκαπούρη, όπου μόλις το 2,65% έχει εμπλακεί σε καυγά. Οι πιο οξύθυμοι οδηγοί είναι αυτοί σε Μπογκοτά και Βομβάη.

node/39454
 Elon Musk

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Στην έβδομη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο βρίσκεται το αφεντικό της Tesla, σε ένα Top 10 που καταλαμβάνεται κυρίως από Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους από τους τομείς της τεχνολογίας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Elon Musk: Ανάμεσα στους δέκα πιο πλούσιους στον κόσμο

Πιστοποιημένος από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Elon Musk με περιουσία 70,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€62,4 δισ.), είδε το «πορτοφόλι» του να φουσκώνει η περίπου $43 δισεκατομμύρια (€38 δισ.) σε έναν χρόνο. Παρόλα αυτά βρίσκεται μακριά από τους δύο πρώτους: Jeff Bezos και Bill Gates, το αφεντικό της Amazon και ιδρυτής της Microsoft αντίστοιχα, εμφανίζουν περιουσιακά στοιχεία $189 (€167,3) δισ. ο πρώτος και $116 (€102,7) δισ. ο δεύτερος.

Ο Musk στην κούρσα του προς την κορυφή πλησιάζει τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Η περιουσία του τελευταίου, αξίας $93 (€82) δισ. αυξήθηκε «μόνο» κατά 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα έτος.

Αν οι δύο άντρες διατηρήσουν παρόμοια τάση για τον Ιούλιο του 2021, ο Elon Musk θα του πάρει τη θέση στο Top 3 των πλουσιοτέρων ανδρών στον κόσμο.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι απίθανο. Ο καλιφορνέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επωφεληθεί τους τελευταίους μήνες από μια θεαματική αύξηση (+270%) στις μετοχές της Tesla, εκ των οποίων λέγεται ότι έχει στην κατοχή του περίπου το 20%. Μια μετοχή-λάστιχο, που αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος της περιουσίας του.

Ο 49χρονος Elon Musk θα μπορούσε επίσης να πιστωθεί με έναν ακόμη τίτλο: Αυτόν του υψηλότερα αμειβόμενου στελέχους επιχειρήσεων στον κόσμο. Με την αμοιβή του να είναι προσαρμοσμένη στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, θα μπορούσε να φτάσει σε έσοδα από την εργασία του τα 600 εκατομμύρια δολάρια ή 531 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2020!

node/39453

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Ένα ασυνήθιστο έκθεμα σε αντιπροσωπεία της Acura στις ΗΠΑ προκάλεσε το ενδιαφέρον μας.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Acura NSX μετατράπηκε σε γλάστρα; [video]

Το Honda/Acura NSX δεύτερης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2016, μπορεί να μην φημίζεται για τις πωλήσεις του, όμως είναι ένα μοντέλο με εντυπωσιακές επιδόσεις και τεχνολογία. Το θέαμα λοιπόν μιας γλάστρας με σχήμα NSX στην είσοδο της αντιπροσωπείας κέντρισε το ενδιαφέρον μας, καθώς από περιέργεια και μόνο θελήσαμε να δούμε πώς κατέληξε εκεί!

Μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, είδαμε πως το περίεργο έκθεμα βρίσκεται στην αντιπροσωπεία John Eagle Acura στο Τέξας από το φθινόπωρο του 2018, και προς ανακούφιση όλων δεν πρόκειται για πραγματικό NSX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda NSX του 1990

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πρόκειται για μια κούφια μεταλλική κατασκευή βασισμένη σε σωληνωτό πλαίσιο, που έχει παρόμοιες διαστάσεις και σχήμα με το ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Μάλιστα οι δημιουργοί της τοποθέτησαν εμπρός προφυλακτήρα (σε ασορτί πράσινο χρώμα), φώτα και τροχούς από το NSX τα οποία σε συνδυασμό με το καλυμμένο από γρασίδι αμάξωμα ξεγελάνε ακόμα και τον πιο δύσπιστο! Φυσικά κάτω από το γρασίδι απουσιάζουν τα πανάκριβα μηχανικά μέρη του υβριδικού NSX των 580 PS και 650 Νm από ένα twin-turbo V6 3,5 λίτρων και τρία ηλεκτρομοτέρ.

Η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μάλιστα έχει φτιάξει και άλλο ένα παρόμοιο έργο, αυτή τη φορά βασισμένο σε SUV της Acura. Οφείλουμε να παραδεχτούμε τους τεχνίτες της AE ACCESS για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και την John Eagle Acura για αυτό το έξυπνο διαφημιστικό τρικ που μπορεί να κόστισε αλλά σίγουρα έφερε αρκετό κόσμο στις πόρτες της.