Οι 50 πιο κουφοί νόμοι στους δρόμους του κόσμου

Οι 50 πιο κουφοί νόμοι στους δρόμους του κόσμου

Μια μεταφορική εταιρία με έδρα τη Μ. Βρετανία ανέλαβε να καταγράψει τους 50 πιο περίεργους νόμους που ισχύουν στους δρόμους του πλανήτη.

Οι πιο τρελοί νόμοι από τους Κ.Ο.Κ. όλου του κόσμου συγκεντρώνονται στον «χάρτη» της Barrington Freight και σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι σκεφτόταν αυτός που τους συνέταξε. Κανένας από τους 50 πάντως δεν προέρχεται από τη χώρα μας.

Πρωταθλήτριες σε παράδοξους νόμους είναι οι Η.Π.Α. Στη Georgia ας πούμε απαγορεύεται να φτύνεις από το παράθυρο αυτοκινήτου ή λεωφορείου, αλλά αν το κάνεις από φορτηγό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο San Francisco απαγορεύεται να καθαρίζεις το αυτοκίνητό σου με χρησιμοποιημένα εσώρουχα. Στη Florida αν δέσεις έναν ελέφαντα σε ένα παρκόμετρο θα πρέπει να πληρώσεις τη θέση στάθμευσης κανονικά. Και στο Ohio θα πάρεις κλήση αν κάνεις τον γύρο της κεντρικής πλατείας πάνω από 100 φορές συνεχόμενα.

Κάποιοι νόμοι βέβαια που φάνηκαν περίεργοι στους Βρετανούς της Barrington Freight δεν είναι τόσο περίεργοι και μάλλον άδικα βρίσκονται στη λίστα. Το ότι στις Σκανδιναβικές χώρες ας πούμε πρέπει να έχεις μόνιμα αναμμένα φώτα είναι λογικό, αφού για μεγάλο μέρος του χρόνου η μέρα εκεί είναι σαν ένα δικό μας σκοτεινό χειμωνιάτικο απόγευμα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά 50 από τους πιο περίεργους νόμους του κόσμου:

50 Insane Laws2 50 Insane Driving Laws From Around The World
[Πηγή: Barrington Freight]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube