Το όχημα της Toyota για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το όχημα της Toyota για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το ηλεκτρικό APM θα διευκολύνει την κίνηση των αθλητών, του προσωπικού και των επισκεπτών με περιορισμένη κινητικότητα.

Η Toyota, επίσημος υποστηρικτής των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο το 2020, παρουσίασε το όχημα APM (Accessible People Mover) που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των δύο μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Το APM σχεδιάστηκε για να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των αγώνων, όπως αθλητές, προσωπικό και επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, έγκυες ή οικογένειες με μικρά παιδιά). Η Toyota θα κατασκευάσει περίπου 200 τέτοια οχήματα τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Toyota APM

Το APM έχει μήκος 3,9 μ, πλάτος 1,6 μ και ύψος 2,0 μ. Η τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού μοντέλου αγγίζει τα 19 km/h ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 100 km.

Το βασικό μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει τον οδηγό και 5 ακόμα επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων. Επιπλέον, η μεσαία σειρά έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης δίνοντας προσβασιμότητα σε ένα άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο εισέρχεται από το πλάι με τη βοήθεια μιας ράμπας. Στην έκδοση "Relief" θα υπάρχει χώρος για ένα φορείο και θέσεις για το νοσηλευτικό προσωπικό που θα συνοδεύει τον τραυματία.

Και στις δύο εκδόσεις, οι πλευρές του οχήματος είναι ανοικτές διευκολύνοντας την πρόσβαση για όλους τους επιβάτες, ενώ η κεντρικά τοποθετημένη θέση του οδηγού που κάθεται πάνω στον εμπρός άξονα είναι ανυψωμένη, δίνοντας του καλύτερη ορατότητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube