Οδηγός ταξί από την Αλβανία έγινε ντοκιμαντέρ [video]

Οδηγός ταξί από την Αλβανία έγινε ντοκιμαντέρ [video]

Ο Λούα Νίνα, ένας Αλβανός οδηγός ταξί, έγινε ντοκιμαντέρ από την Deutsche Welle. Ποιος όμως είναι ο λόγος;

Mercedes-Benz E Class

Ο 70αχρονος οδηγός ταξί μάλλον δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα ότι θα γινόταν ντοκιμαντέρ από ένα γερμανικό μέσο, όπως η Deutsche Welle.

Για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, το αυτοκίνητο είναι κάτι παραπάνω από ένα άψυχο μέταλλο που τους μεταφέρει από το ένα μέρος στο άλλος. Είναι το μέσο της δουλειάς τους, ένα εργαλείο που τους βοηθά να ζήσουν.

Η συντήρησή τους, ή για να ακριβολογούμε η σωστή τους συντήρηση είναι το ήμισυ του παντός. Και κάπου εδώ έρχεται το ρεπορτάζ της Deutsche Welle για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας. Ο Νίνα λοιπόν αγόρασε πριν 15 χρόνια μία Mercedes-Benz E-Class, η οποία ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1993. Ως εδώ όλα καλά. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία είναι το ότι δεν έχει αλλάξει μοτέρ!

O οδηγός ταξί από την Αλβανία έχει αλλάξει μόνο μία φλάντζα κεφαλής στην Mercedes-Benz E-Class του, μετά από 1.584.589 km

Mercedes-Benz E-Class

Και ξαναλέμε πως δεν μιλάμε για ένα απλό Ι.Χ αλλά για ένα ταξί, το οδόμετρο του οποίου δείχνει 1.584.589 km και συνεχίζει να γράφει. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το μόνο που χρειάστηκε να αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, παρά την εκτεταμένη χρήση του ήταν μία φλάντζα κεφαλής!

Το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με έναν τετρακύλινδρο δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, που αποδίδει 136 PS και 190 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι πως ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται στη Αλβανία είναι μεταχειρισμένες Mercedes-Benz, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αγάπη των γειτόνων για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Μάλιστα τα νούμερα δείχνουν ότι κυκλοφορούν περίπου 212.000 Mercedes στην γειτονική χώρα και όλες είναι άνω των 10 ετών.

Mercedes-Benz E-Class

Ο Λούα Νίνα λοιπόν είναι ίσως το καλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το πόσο σημαντική είναι η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου. Εδώ που τα λέμε, κάποια εύσημα καλό είναι να δοθούν και στην Mercedes-Benz για το ιδιαίτερα αξιόπιστο αμάξι που δημιούργησε.

Οδηγός και αυτοκίνητο παράδειγμα προς μίμηση, με απλά λόγια.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube