Οδηγάρα ο πρωθυπουργός!

Οδηγάρα ο πρωθυπουργός!

Ευρωπαίος πρώην πρωθυπουργός(;) έγινε αιτία πολλαπλής σύγκρουσης στις ΗΠΑ, στο τιμόνι μιας Ferrari 599.

Αυτή η Ferrari 599 GTB του 2007, με οδηγό κάποιον ονόματι Josef Tosovsky, πυροδότησε μια πολλαπλή σύγκρουση σε δρόμο της Georgetown, στη Virginia, το περασμένο Σάββατο.

Σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα στην Ευρώπη, το όνομα του οδηγού της Ferrari 599 θα χτυπήσει κάποιο καμπανάκι, αφού Josef Tosovsky λεγόταν ο (υπηρεσιακός) πρωθυπουργός της Τσεχίας από το Δεκέμβριο του 1997 έως τον Ιούλιο του 1998.

Κατά σύμπτωση, η αναφορά του ατυχήματος από την Αστυνομία της Fairfax County γράφει ότι ο οδηγός της Ferrari ήταν 65 ετών, όσο ακριβώς και ο πρώην Τσέχος πρωθυπουργός. Επιπλέον, ο Tosovsky ήταν διοικητής της Τράπεζας της Τσεχίας και έκανε μεγάλη καριέρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, οπότε δικαιολογείται να έχει Ferrari. Πάντως δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο.

Όποιος και να ήταν ο οδηγός της 599 πάντως, έγινε η αιτία για ένα σοβαρό ατύχημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα χάσιμο του δρόμου και είδε ξαφνικά ότι η κυκλοφορία μπροστά του είχε ακινητοποιηθεί καθώς οι άλλοι οδηγοί περίμεναν ένα αυτοκίνητο να στρίψει αριστερά. Μην έχοντας το χρόνο να σταματήσει και μη θέλοντας να πέσει πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα, ο Tosovsky έκανε αριστερά, πέρασε τη διπλή διαχωριστική γραμμή και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα Acura RSX, το οποίο σταμάτησε πάνω σ’ ένα στύλο. Η Ferrari όμως συνέχισε, συγκρούστηκε με μια BMW κι έπεσε τελικά πάνω σε μια νταλίκα-πλατφόρμα.

Από θαύμα, μόνο ο συνοδηγός της Ferrari και οι δύο επιβαίνοντες στο Acura τραυματίστηκαν, ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά. Όλοι οι άλλοι βγήκαν σώοι, αλλά ο Tosovsky αντιμετωπίζει κατηγορία για επικίνδυνη οδήγηση.

[Πηγή: Fairfax County Police Department]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube