Ο René Arnoux θυμάται... O tempora, o mores; [video]

Ο René Arnoux θυμάται... O tempora, o mores; [video]

H «ξεχωριστή μέρα» με τον René Arnoux, όπως την χαρακτήρισε η Ferrari, αποκαλύπτει ένα ρομαντικό κλίμα και κάποιους συναισθηματικούς πιλότους που καμιά σχέση δεν έχουν με την επαγγελματική F1 του σήμερα.

A special day in Maranello with René Arnoux

«Τι το ιδιαίτερο έχει η Ferrari; Αυτό! Είναι η Ferrari». Τα λόγια του René Arnoux σε αυτήν την εξομολογητική ξενάγηση που θα δείτε στο video, αποτυπώνουν μια άλλη εποχή.

Φυσικά, την εποχή εκείνη, το να δουλεύεις για τη Scuderia Ferrari και τον Ingegnere, ήταν για έναν πιλότο τίτλος τιμής από τη μια και η εκπλήρωση ενός ονείρου, ενδεχομένως παιδικού, από την άλλη. 

Σήμερα όπως θα δείτε, ο Arnoux επίσης τα περιγράφει έτσι, ιδανικά, ρομαντικά, γεμάτα συναίσθημα και τιμή. Και ύστερα από 40 χρόνια, ενδεχομένως έχει εξιδανικεύσει και τη συνέχεια της συνεργασίας με το Maranello και τον δεσποτικό και αδίστακτο επαγγελματία Enzo Ferrari.

Ο René λοιπόν, με τον Alain Prost στον σβέρκο του, έφυγε τρέχοντας το ’82 για να πάει από τη Renault στη Scuderia Ferrari. Όπως το αναφέρει και στο video, με τρεις νίκες μπλέχτηκε σε μια δύσκολη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά τελικά έχασε στο νήμα από τους Prost και Piquet. 

René Arnoux Ferrari 126C2B 1983
Ο René Arnoux με Ferrari 126C2B στο Grand Prix του Long Beach το 1983, όπου τερμάτισε τρίτος, πίσω από τις McLaren-Ford των Watson και Lauda.


Η δεύτερη σεζόν όμως ήταν τραυματική. Η έλευση του Michele Alboreto στην ομάδα, ο οποίος πήρε το ιταλικό «χρίσμα» με την εύνοια του Enzo (και το καλό αυτοκίνητο, μιας και η Ferrari τότε ήταν αδύνατον να παρατάξει δύο ισοδύναμα αυτοκίνητα) έβγαλε εκτός μάχης τον Arnoux. O René τελικά απολύθηκε στο πρώτο GP της επόμενης σεζόν (1985). Η αφορμή ήταν ένα ατύχημα στο σκι, με τον Marco Piccinini (τιμ μάνατζερ) να επικαλείται πιθανή πτώση στην απόδοσή του. Έτσι, η Scuderia εκμεταλλεύτηκε μια ρήτρα στο συμβόλαιό του για να τον διώξει...

Και για να ολοκληρώσουμε την αναδρομή, ο René έμεινε για περίπου όλη στη σεζόν «άνεργος» και εντάχθηκε την άλλη χρονιά στη Ligier. H συγκομιδή του ήταν δυο τρία καλούτσικα αποτελέσματα και στη συνέχεια παρασύρθηκε από την τύχη της ομάδας στα τάρταρα. Το 1989, ύστερα από 53 άνυδρα GP με τη Ligier και βολοδέρνοντας στην ουρά του γκριντ αποσύρθηκε από την F1.

Δείτε το video...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube