Ο Πούτιν δοκιμάζει πρώτος το νέο Lada Vesta [video]

Ο Πούτιν δοκιμάζει πρώτος το νέο Lada Vesta [video]

Ο Ρώσος πρόεδρος έγινε ο πρώτος δοκιμαστής του νέου Lada Vesta, με τη βόλτα και τις εντυπώσεις του να καταγράφονται στην κάμερα.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους αρχηγούς κρατών μέσα σε πολυτελείς λιμουζίνες, όμως στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση ο Βλαντιμίρ Πούτιν προτίμησε το νέο Lada Vesta.

Η AvtoVAZ, μητρική εταιρία της Lada, διέθεσε 33 καινούργια Lada Vesta για τις ανάγκες του συνεδρίου του Valdai International Discussion Club το οποίο πραγματοποιείται στο Σότσι της Ρωσίας αυτή την εβδομάδα. Ένα από αυτά, σε φανταχτερό πράσινο χρώμα, ήταν το αυτοκίνητο που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει πρώτος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, με καλή απόκριση στο γκάζι και εύκολο χειρισμό», ήταν οι πρώτες εντυπώσεις του Πούτιν μετά το σύντομο test drive του. «Το καλό value for money είναι ισχυρό πλεονέκτημα σε όλο τον κόσμο», δήλωσε, και πιστεύει ότι «στις χώρες όπου το όνομα Lada είναι ήδη γνωστό –Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Λατινική Αμερική- οι πωλήσεις θα είναι καλές».

Ο Πούτιν παραδέχτηκε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του test drive... παρανόμησε! «Εδώ οι δρόμοι έχουν όρια ταχύτητας 30-50 km/h, αλλά δεν σας κρύβω ότι κινηθήκαμε λίγο πιο γρήγορα από αυτά...», είπε με συνωμοτικό ύφος στους δημοσιογράφους.

Να θυμίσουμε ότι τo 4θυρο σεντάν Vesta είναι βασισμένο στην πλατφόρμα B/C της Lada και αντικαθιστά το Priora. Έχει μήκος 4,35 m, μεταξόνιο 2,65 m και βασικά του εξαρτήματα προέρχονται από το Renault Mégane. H τιμή του θα ξεκινά από τα 8.000 ευρώ και ο CEO της AvtoVaz, Bo Anderson, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι όλοι οι κινητήρες του θα πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.

Η AvtoVAZ θα λανσάρει το Vesta σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού και σε μια χρωματική παλέτα 18 αποχρώσεων. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός 1.600άρης κινητήρας σε τρεις εκδοχές ισχύος: 87, 106 και 114 PS. Η Lada σχεδιάζει να κατασκευάσει τουλάχιστον 100.000 κομμάτια από το Vesta το 2016, οπότε και θα είναι μια χρονιά πλήρους παραγωγής για το αυτοκίνητο στο εργοστάσιο του Izhevsk.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube