Ο Nico Rosberg με Ferrari στην πίστα [video]!

Ο Nico Rosberg με Ferrari στην πίστα [video]!

Ο πρωταθλητής Formula 1 βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista στο Circuit Paul Ricard.

Ο Nico Rosberg, πρωταθλητής της Formula 1 με την ομάδα της Mercedes-AMG Petronas, βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista για ένα γρήγορο γύρο στο Circuit Paul Ricard της Γαλλίας. 

Ο Γερμανο-Φιλανδός μπορεί να "συνταξιοδοτήθηκε" από τη Formula 1 μετά από την στέψη του ως πρωταθλητής το 2016, όμως αυτό δε σημαίνει πως έχασε το ενδιαφέρον του για την οδήγηση και τα γρήγορα αυτοκίνητα. Από το κανάλι του στο youtube που έχει 543.000 συνδρομητές, ο Rosberg δοκιμάζει κατά καιρούς σπάνια υπεραυτοκίνητα και παρακολουθεί τις εξελίξεις στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ferrari 488 Pista

Με αυτή την αφορμή, η Ferrari του έστειλε επίσημη πρόσκληση για να οδηγήσει την 488 Pista, και αυτός φυσικά δέχθηκε, παρόλο που στην επαγγελματική του πορεία είχε ταυτιστεί ως ο μεγάλος αντίπαλος της Scuderia Ferrari. Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Nico Rosberg ενθουσιάστηκε με τις δυνατότητες του μοντέλου και πιο συγκεκριμένα από την ταχύτατη απόκριση του κιβωτίου, την εξαιρετική ισορροπία του σασί, το κράτημα και την καταιγιστική επιτάχυνση. Δήλωσε μάλιστα πως η αίσθηση της Pista στην οδήγηση του θυμίζει ένα πραγματικό αγωνιστικό όχημα.

Να θυμίσουμε πως η Ferrari 488 Pista φορά τον twin turbo κινητήρα V8 3,9 λίτρων με απόδοση 720 PS και 770 Nm ροπής, ενώ εξοπλίζεται με εξελιγμένη αεροδυναμική και έχει χαμηλότερο βάρος σε σύγκριση με την 488 GTB.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube