Ο Mick Schumacher πρωταθλητής

Ο Mick Schumacher πρωταθλητής

Ο γιος του Michael Schumacher εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3, έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν.

Ο 19χρονος Mick Schumacher ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του, αν και ο Michael είχε κερδίσει το Γερμανικό και όχι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 πριν 28 χρόνια. 

Ο Mick πήρε τον τίτλο στον δεύτερο από τους τρεις αγώνες του τελευταίου γύρου της χρονιάς, στη γερμανική πίστα του Hockenheim. Δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του 18χρονου Εσθονού Juri Vips, αλλά κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και να βγάλει τον τίτλο εκτός εμβέλειας του μεγάλου αντιπάλου του, του 19χρονού Βρετανού και Red Bull junior, Dan Ticktum, που τερμάτισε 5ος ξεκινώντας από τη 15η θέση.

O Schumacher θα μπορούσε θεωρητικά να εξασφαλίσει τον τίτλο από τον πρώτο αγώνα του Hockenheim, όμως είχε μια σύγκρουση στον πρώτο γύρο. Ενώ μαχόταν για την 6η θέση με τον Νεοζηλανδό Marcus Amstrong, τον χτύπησε με αποτέλεσμα να σπάσει η εμπρός πτέρυγά του και να σέρνεται στην πίστα. Σε αυτή την κατάσταση, ο Mick αντιστάθηκε σκληρά στον Ticktum, κλείνοντάς τον περίπου όπως ο πατέρας του τον Damon Hill στην Αυστραλία το 1994, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει για αλλαγή ρύγχους και τερμάτισε τελικά 12ος, εκτός βαθμών. Τον αγώνα κέρδισε ο 19χρονος Κινέζος και Ferrari junior, Guan Yu Zhou.

Mick Schumacher Prema Powerteam

Μετά την κατάκτηση του τίτλου, ο μικρός Schumacher δήλωσε ότι «ζει το όνειρό του». Πίστωσε στην ομάδα του, την Prema Powerteam, το ότι τον κράτησε προσγειωμένο παρά τη συνεχή ενασχόληση των ΜΜΕ με αυτόν λόγω του πατέρα του. Έχει έναν πολύ περιορισμένο περίγυρο που τον ακολουθεί στους αγώνες και περιλαμβάνει τον φίλο του πατέρα του, Peter Kaiser, και την παλιά του μάνατζερ, Sabine Kehm.

«Έχω μια ομάδα πίσω μου», είπε, «και ανθρώπους στους οποίους μπορώ να στραφώ για να χαλαρώνω. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα, ώστε να μπορέσω να αντεπεξέλθω στη δημοσιότητα και να αφοσιωθώ σε αυτό που αγαπώ, τους αγώνες». 

Μετά τον 14ο από τους 30 αγώνες φέτος, ο Schumacher ήταν μόλις 10ος στη βαθμολογία, αλλά στη συνέχεια κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο Spa κι έχει μέχρι τώρα πάρει συνολικά οκτώ νίκες.

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη τη χρονιά», είπε. «Μπορεί στη  αρχή να μην είχαμε την εικόνα που έχουμε τώρα, αλλά καταφέραμε να βελτιώσουμε σταδιακά όλα τα σημεία πάνω στα οποία δουλέψαμε».

Υπήρξαν πάντως κάποιοι που άφησαν να εννοηθεί ότι ο Mick απέκτησε ξαφνικά, λόγω του ονόματός του, κάποιο «μαγικό» πλεονέκτημα στο μονοθέσιό του.

Υ.Γ. Ο Mick ήρθε 2ος στον τρίτο αγώνα του Hockenheim και τελευταίο της σεζόν, πίσω από τον ομόσταυλό του (και Ferrari junior), Robert Schwartzman.  O νεαρός Ρώσος κέρδισε με μια τεράστια διαφορά 10,5" αφού ο Schumacher έκανε δύο λάθη στη Στροφή 1 για τα οποία "ένιωσε ντροπιασμένος". Είχε όμως ήδη πάρει τον τίτλο.

Mick Schumacher πορτρέτο

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube