O Michael Caine δεν ήξερε να οδηγεί όταν γύριζε την ταινία «Τhe Italian Job» [video]

O Michael Caine δεν ήξερε να οδηγεί όταν γύριζε την ταινία «Τhe Italian Job» [video]

Τι είπε ο ηθοποιός σε εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας.

Στις 5 Ιουνίου του 1969 έβγαινε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «The Italian Job» (ελληνικός τίτλος «Ληστεία αλα ιταλικά) με τους Michael Caine, Noël Coward, Benny Hill, Raf Vallone, Tony Beckley, Maggie Blye, κ.α.

Ήταν μια βρετανική αστυνομική ταινία που περιέγραφε μια ληστεία στο Τορίνο, με εμβληματικές σκηνές αυτές με το κυνηγητό και την προσπάθεια διαφυγής των πρωταγωνιστών με τρία ΜΙΝΙ της εποχής.

Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μάλιστα το 2003 γυρίστηκε και πάλι στη σύγχρονη μορφή της με τους Charlize Theron, Mark Wahlberg, Jason Statham, Edward Norton και βέβαια τρία σύγχρονα ΜΙΝΙ.

mic

Πρόσφατα, ο πρωταγωνιστής της αρχικής ταινίας, ο Michael Caine, σε μια τελετή για τα 50 χρόνια της ταινίας αποκάλυψε πως πριν το γύρισμα της ταινίας δεν είχε άδεια οδήγησης. Στην πραγματικότητα – είπε – έμαθα να οδηγώ στη διάρκεια των γυρισμάτων καθώς αυτά γίνονταν σε κλειστό στην κυκλοφορία χώρο όπου δεν ήταν απαραίτητο να έχεις άδεια οδήγησης για να καθίσεις στο τιμόνι του ΜΙΝΙ. Η ταινία εκτός όλων των άλλων ήταν για εμένα μια καλή ευκαιρία για να μάθω να οδηγώ είπε ο διάσημος ηθοποιός.

Μιλώντας για την επιλογή των ΜΙΝΙ, ο Michael Caine παραδέχτηκε πως τελικά αυτά ήταν που αποδείχθηκαν οι αληθινοί πρωταγωνιστές της ταινίας, τονίζοντας πως τα επιλέξαμε μόνο και μόνο γιατί την εποχή εκείνη ήταν ένα καινούργιο μικρό αυτοκίνητο.

mi

Η 50η επέτειος της ταινίας συνέπεσε με την 60η του αυτοκινήτου και μάλιστα η ΜΙΝΙ έβγαλε μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στην μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με το λογότυπο «The Italian Job» χαραγμένο στα καθίσματα και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου.  

min

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube