O Lewis Hamilton πούλησε την Pagani Zonda 760 LH [video]

O Lewis Hamilton πούλησε την Pagani Zonda 760 LH [video]

Ο Lewis Hamilton φέρεται να πούλησε τη μοναδική Pagani Zonda 760 LH που είχε στην κατοχή του έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

​​​Lewis Hamilton Pagani Zonda 760 LH

Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton, να αποχωριστεί την one-off Pagani Zonda 760 LH που είχε στην κατοχή του. 

Συνολικά, δώδεκα Zonda 760 έχουν κατασκευαστεί, με αυτή του Hamilton να είναι η δεύτερη που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στην μειονότητα των 760, τα οποία κατασκευάστηκαν από την αρχή και δεν αποτελούν Zonda που αναβαθμίστηκαν μετέπειτα στην έκδοση αυτή.

Lewis Hamilton Pagani Zonda 760 LH

Ο Βρετανός οδηγός απέκτησε το αυτοκίνητο πριν από επτά χρόνια διατηρώντας το στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Οι πληροφορίες θέλουν την 760 LH να έχει πουληθεί σε έναν αγοραστή από την Βορειοδυτική Αγγλία, έχοντας διανύσει συνολικά λιγότερα από 1.000 km.

Υπήρξαν πολλές φορές που ο Hamilton είχε εντοπιστεί να οδηγεί το ιταλικό σούπερκαρ στους δρόμους του Mονακό. Το αυτοκίνητο είχε εμπλακεί και σε ένα μικρό ατύχημα στους δρόμους του Πριγκιπάτου, πίσω στο 2015, αλλά επισκευάστηκε άμεσα.

Στο κέντρο του εξωτικού μοντέλου βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 7,3 lt της AMG, με απόδοση 760 PS και 780 Nm ροπής. H ισχύς του περνάει αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. 

​​​Lewis Hamilton Pagani Zonda 760 LH

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικά χρόνια ο πολυνίκης της Formula 1 είχε περιγράψει την Zonda 760 LH ως το αυτοκίνητο με τον καλύτερο ήχο στην συλλογή του, αλλά το χειρότερο οδηγικά.

Υπολογίζεται ότι ο Lewis Hamilton απέκτησε την Pagani Zonda 760 LH το 2014 έναντι περίπου €1,8 εκατ. Τώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιταλικού περιοδικού Quattroruote, το αυτοκίνητο πουλήθηκε στον νέο του αγοραστή για το αστρονομικό ποσό των €10 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube