O Lewis Hamilton εντυπωσιάζει και σε δύο τροχούς!

O Lewis Hamilton εντυπωσιάζει και σε δύο τροχούς!

Οδήγησε σε πίστα την αγωνιστική Yamaha YZF-R1 Superbike και αναγκάστηκαν να του πουν να πηγαίνει πιο αργά!

Αυτό αποκάλυψε ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha WSBK, Michael van der Mark, που πήρε μέρος στη δοκιμή στην πίστα της Jerez μαζί με τον 5 φορές πρωταθλητή F1.

Ο Hamilton οδήγησε μια YZF-R1 βαμμένη μαύρη και με το αγωνιστικό νούμερο 44, μαζί με τον van der Mark και τον άλλο εργοστασιακό αναβάτη της επίσημης ομάδας Yamaha Crescent, τον Alex Lowes (στη φωτ. με τον αριθμό 22).

hamilton SBK_lowes

Ο Hamilton είχε κάνει πρόσφατα δοκιμές και με τον αναβάτη της LCR Honda MotoGP, Cal Crutchlow, και έχει επανειλημμένως εκφράσει την αγάπη του για τις μοτοσικλέτες.

Όμως ο van der Mark είπε ότι, λόγω της έλλειψης του σωστού στιλ οδήγησης, ο Hamilton έπρεπε να πειστεί να πάει πιο αργά:

«Ο Lewis οδήγησε πριν σε δύο track days αυτή τη μοτοσικλέτα και οι άνθρωποι της ομάδας του ήταν λίγο ανήσυχοι λόγω της ταχύτητάς του», αποκάλυψε ο Ολλανδός. «Ήταν πολύ γρήγορος, αλλά δεν είχε το σωστό στιλ. Έγερνε σε μεγάλες γωνίες, οπότε η ομάδα του πήρε την πρωτοβουλία να του συστήσει να δεχτεί κάποιες συμβουλές από επαγγελματίες.
 
«Την πρώτη μέρα ήμουν μόνος μου με τον Lewis, ενώ τη δεύτερη μέρα ήρθε και ο team-mate μου, ο Alex Lowes. Την πρώτη μέρα προσπαθούσα να τον κάνω να πάει λίγο πιο αργά. Τη δεύτερη μέρα δουλέψαμε πολύ πάνω στο στιλ του»
.

hamilton sbk_rear

Ο van der Mark πρόσθεσε ότι τον εντυπωσίασε η εργατικότητα του Hamilton:
 
«Παρότι το έκανε για διασκέδαση, είχε μεγάλο κίνητρο να μάθει. Ρωτούσε πολλά πράγματα, κι αυτό ήταν κάτι ξεχωριστό. Βλέπεις ότι το διασκεδάζει, αλλά με 100% εμπλοκή. Θέλει να το κάνει σωστά και να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα».

Ο αναβάτης της Yamaha απέφυγε να πει πόσο ανταγωνιστικός θα ήταν ο Hamilton αν μεταπηδούσε στους αγώνες μοτοσικλέτας. Ο 26χρονος Ολλανδός, που ήταν 3ος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, είπε:
 
«Βλέπεις ότι δεν φοβάται καθόλου. Βλέπεις επίσης ότι δεν έχει δισταγμούς και αμφιβολίες. Υπάρχουν πολλοί αναβάτες που έχουν μικροδισταγμούς και αμφιβολίες, αλλά αυτός το πάει μέχρι τέρμα αν αποφασίσει να το κάνει. Είναι το ίδιο με τα αυτοκίνητα, απλά το φυσικό του ταλέντο. Σίγουρα μπορεί να οδηγήσει μοτοσικλέτα, [αλλά] δεν ξέρω πόσο πιο γρήγορα μπορεί να πάει. Ξέρω ότι μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορος, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψω τι μπορεί να κάνει πάνω σε μοτοσικλέτα.
 
«Έχει οδηγήσει μόνο τέσσερις μέρες μέχρι σήμερα και είναι περίπου 7” πιο αργός από εμάς. Με αυτούς τους χρόνους όμως είναι πιο γρήγορος από τους περισσότερους αναβάτες σε track days. Μπορείς να διακρίνεις ότι έχει ένα ξεχωριστό ταλέντο, αλλά δεν ξέρω αν θέλει να το κάνει αυτό σε μόνιμη βάση».

Πρόσκληση από τον valentino Rossi για προπόνηση
Ο θρύλος του MotoGP δηλώνει κι αυτός την εκτίμησή του για τον Hamilton:

«O Hamilton είναι μεγάλος φαν των μοτοσικλετών. Παρακολουθεί τους αγώνες και μου στέλνει συνεχώς μηνύματα. Υπερβάλλει λιγάκι στους επαίνους για τους αναβάτες, λέγοντας ότι είμαστε οι μόνοι που παίρνουμε αληθινό ρίσκο. Πρέπει να έρθει στο ράντσο μου κάποια μέρα». 

hamilton sbk portrait

Παρότι είχε μια ανώδυνη πτώση στη Jerez την πρώτη μέρα, ο Hamilton έγραψε στο Instagram πόσο χάρηκε την εμπειρία του με τη Yamaha:

«Ξύπνησα σήμερα νιώθοντας υπέροχα. Ήδη μου λείπει αυτό το superbike. Για να ξέρετε, πάντα αγαπούσα τους δύο τροχούς περισσότερο από τους τέσσερις. Πάντα ήθελα μοτοσικλέτα από παιδί, αν και είμαι πολύ ευγνώμων που ο πατέρας μου μού αγόρασε καρτ. Όμως ο έρωτάς μου τώρα είναι να είμαι σε πίστα με τη μοτοσικλέτα μου.

«Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό κι εκτίμηση για αυτούς τους αναβάτες. Είναι πολύ διαφορετικός θεσμός, όμως απαιτεί τα ίδια βασικά στοιχεία, όπως χρόνο, υπομονή, τόλμη, επικέντρωση, ευελιξία και θέληση να πάρεις ρίσκα. Όλα αυτά είναι που κάνουν το σπορ συναρπαστικό.

«Και ναι, θα λάτρευα να αγωνίζομαι με μοτοσικλέτες. Όμως αυτοί οι τύποι είναι σε άλλο επίπεδο, οπότε νομίζω πως απλά θα ευχαριστηθώ την οδήγηση και θα δοκιμάσω τα όριά μου στην πίστα. @valeyellow46, πρέπει να έρθω στο ράντσο asap!»

Ο Lowes περιέγραψε στο Twitter τον Hamilton ως «πολύ γρήγορο κι εντυπωσιακό» και «σπουδαίο τύπο, πραγματικό φαν των δύο τροχών».

[Πηγή: Autosport]

Hamilton sbk με van der Mark και Lowes
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube