O Jay Leno και μια special Porsche 911 GT2 660 ίππων [video]

O Jay Leno και μια special Porsche 911 GT2 660 ίππων [video]

Εκτός από άκρως επιτυχημένος κωμικός και οικοδεσπότης της δικής του εκπομπής, ο Jay Leno είναι και φανατικός της αυτοκίνησης, διαθέτοντας όχι μόνο μια εξαιρετική συλλογή αλλά και το δικό του «κανάλι» στο YouTube.

Η βελτιωμένη 911 GT2 που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Jay Leno’s Garage είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα αισθητικών αλλά και μηχανικών επεμβάσεων.

Όταν ο Alex Ross της αμερικανικής SharkWerks αγόρασε ένα μοντέλο του 2008 από έναν πελάτη, σκέφτηκε να του δώσει μια ρετρό νότα.

Για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον Magnus Walker, διάσημο βελτιωτή παλιών αερόψυκτων 911 στις ΗΠΑ, και του την έδωσε για μία εβδομάδα ώστε να αποφασίσει τι είδους αισθητικές αλλαγές θα έκανε.

Κατόπιν, έγιναν αρκετές επεμβάσεις στα μηχανικά μέρη που ανέβασαν την ισχύ στους 785 ίππους στον στρόφαλο (!) και 660 στους τροχούς. Για την ακρίβεια, τους πίσω τροχούς μια και η GT2 είναι, σε αντίθεση με την τετρακίνητη Turbo στην οποία βασίζεται, πισωκίνητη.

Με τον κινητήρα κρεμασμένο πίσω από τον πίσω άξονα, όπως σε κάθε 911, και την κίνηση αποκλειστικά πίσω η στάνταρ GT2 των 530 ίππων έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως «widowmaker” – σε ελεύθερη μετάφραση, αυτή που μπορεί εύκολα να κάνει τη γυναίκα σου χείρα αν κάνεις κάποιο λάθος.

Τι να κάνει άραγε με 130 ίππους επιπλέον σε σχέση με την "απλή" και 40 περισσότερους από την GT2 RS; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube