Ο James Murdoch επικρατέστερος για νέος πρόεδρος της Tesla

Ο James Murdoch επικρατέστερος για νέος πρόεδρος της Tesla

Ο Musk όμως διαψεύδει την είδηση μέσα από το... αγαπημένο του twitter. 

Ο James Murdoch της γνωστής οικογενείας είναι σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αντικαταστήσεις τον Elon Musk στην θέση του προέδρου της Tesla.

Ο γιος του δισεκατομμυριούχου Rupert Murdoch ήταν μέχρι πρότινος CEO της 21st Century Fox και φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία να αναλάβει CEO στην Tesla. 
Η αλλαγή φρουράς θα γίνει στο πλαίσιο της Tesla είναι βασική υποχρέωση του Musk μετά τη συμβιβαστική λύση/συμφωνία με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), όταν αυτός κατηγορήθηκε ότι με τα περίφημα tweets του προσπάθησε να χειραγωγήσει τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Tesla έχει προθεσμία έως τις 13 Νοεμβρίου να ορίσει νέο πρόεδρο στο ΔΣ της, ενώ πάντα στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Musk πρέπει να καταβάλει και ένα πρόστιμο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο Murdoch, ο οποίος θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της 21st Century Fox όταν η ομάδα μέσων ενημέρωσης ολοκληρώσει την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στην Walt Disney, εξετάζει τη δημιουργία ενός ταμείου επενδύσεων με αντικείμενο την τεχνολογία. Επίσης έχει αποχωρήσει και από τον Sky μετά την πρόσφατη πώληση της στο Comcast.


Ο κ. Musk αρνήθηκε αρχικά να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά λίγες ώρες αργότερα απάντησε στους FT από το  Twitter, όπου με ένα σύντομο τιτίβισμα είπε: «Αυτό είναι εσφαλμένο». Στη συνέχεια όμως δεν απάντησε σε χρήστες του twitter που του ζητούσαν διευκρινίσεις. 

Είναι γνωστό ότι ο Musk προτιμά τον Antonio Gracias σαν επικεφαλής και ανεξάρτητο διευθυντή της Tesla, αλλά έχει ενημερωθεί ότι ο Gracias μπορεί να μην είναι επαρκώς ανεξάρτητος λόγω της συμμετοχής του στις εταιρείες του Musk. Και αυτό διότι η επιχείρηση του Gracias, η Valor Equity Partners, έχει επενδύσει τόσο στην Tesla όσο και στην SpaceX.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube