O Henry Ford III φεύγει από την εταιρεία

O Henry Ford III φεύγει από την εταιρεία

Ο τρισέγγονος του ιδρυτή της Ford θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, αλλά με έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο.

Ο Henry Ford III, δήλωσε ότι εγκαταλείπει τη θέση που είχε στην Ford Motor Co. Ωστόσο παραμένει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας δηλώνοντας πως «θέλω να διευρύνω τις προοπτικές μου έξω από την εταιρεία για να είμαι πιο αποτελεσματικό ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της».  

Από την ένταξή του στην οικογενειακή επιχείρηση το 2006, ο Ford εργάστηκε πάνω σε τομείς όπως οι εργασιακές σχέσεις, ο σχεδιασμός προϊόντων, οι αγορές, οι σχέσεις με τους αντιπροσώπους, αλλά και στο μάρκετινγκ της Ford Performance. 

Όπως σημειώνει στο email που έστειλε «έχω δει τη μαγεία που προκύπτει μέσα από τη συνεργασία μας για να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που αγαπούν οι πελάτες μας. Η Ford είναι μια μεγάλη δύναμη καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον και είμαι πρόθυμος να συνεισφέρω από τη θέση μου στο διοικητικό συμβούλιο, στην υλοποίηση του σχεδίου Ford+, που στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη». 

Ο Henry Ford III δεν ήταν πάντα στην εταιρεία. Αποφοίτησε από το Dartmouth College το 2002 με πτυχίο στην αγγλική λογοτεχνία και εργάστηκε - όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα - ως καθηγητής μαθηματικών και ιστορίας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι ο Ford παραιτείται από την 1η Ιουλίου, λέγοντας πως η απόφασή του είναι απολύτως σεβαστή. 

Πλέον θα αποζημιώνεται για τη θέση του στο ΔΣ της εταιρείας, όπως συμβαίνει με όλα τα μέλη του Συμβουλίου που δεν έχουν άλλη υπαλληλική σχέση. Από τον Ιανουάριο του 2017, η ετήσια αποζημίωση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο ήταν $315.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube