O Ghosn πρέπει να επιστρέψει σε Nissan-Mitsubishi μισθούς ύψους €5 εκατ.

O Ghosn πρέπει να επιστρέψει σε Nissan-Mitsubishi μισθούς ύψους €5 εκατ.

Με βάση δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από δικαστήριο του Άμστερνταμ, ο Carlos Ghosn καλείται να επιστρέψει στη Nissan και τη Mitsubishi σχεδόν €5 εκατ. για μισθούς που έλαβε.

Δικαστήριο τους Άμστερνταμ έδωσε σήμερα διαταγή ο φυγόδικος, Carlos Ghosn, να καταβάλει στη Nissan και τη Mitsubishi σχεδόν €5 εκατ. για μισθούς που έλαβε από την εδρεύουσα στην Ολλανδία κοινοπραξία Nissan-Mitsubishi BV το 2018.

Η Nissan και η Mitsubishi, που απέπεμψαν τον Ghosn από την προεδρία των εταιρειών τους και της κοινοπραξίας τους ύστερα από την σύλληψή του για οικονομικές ατασθαλίες το 2018, ισχυρίστηκαν ότι ο Ghosn είχε παρατύπως παραχωρήσει στον εαυτό του τις αμοιβές αυτές.

Την υπόθεση έφερε ενώπιον της δικαιοσύνης ο ίδιος ο Ghosn, ζητώντας αποζημίωση €15 εκατ. από μισθούς και άλλες οικονομικές παροχές που δεν έλαβε, καθώς ισχυρίστηκε ότι η Nissan και η Mitsubishi είχαν παραβιάσει την ολλανδική νομοθεσία όταν τον απέπεμψαν από την κοινοπραξία που εδρεύει στο Άμστερνταμ από το 2019.

Ωστόσο, δικαστήριο του Άμστερνταμ συντάχθηκε με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, λέγοντας ότι ο Ghosn δεν είχε έγκυρη σύμβαση απασχόλησης με την κοινοπραξία, καθώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη συναίνεση των διοικητικών συμβουλίων της Nissan και της Mitsubishi.

Το ποσό που καλείται να καταβάλει ο Ghosn ισούται με τις καθαρές αμοιβές που έλαβε από την κοινοπραξία μεταξύ του Απριλίου και του Νοεμβρίου του 2018, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο Ghosn, που αρνείται ότι διέπραξε παρατυπίες, ήταν πρόεδρος της Nissan και της Mitsubishi και διευθύνων σύμβουλος της Renault όταν συνελήφθη στην Ιαπωνία το 2018 κατηγορούμενος ότι είχε καταθέσει ανακριβή στοιχεία για τον μισθό του και ότι χρησιμοποιούσε κεφάλαια της εταιρίας για προσωπικούς λόγους.

Διέφυγε στον Λίβανο τον Δεκέμβριο του 2019 κρυμμένος σε μία θήκη μουσικού οργάνου με ιδιωτικό τζετ και έκτοτε παραμένει στη συγκεκριμένη χώρα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube