O Ghosn πλήρωνε με χρήματα της Nissan και την αδελφή του για ανύπαρκτες υπηρεσίες

O Ghosn πλήρωνε με χρήματα της Nissan και την αδελφή του για ανύπαρκτες υπηρεσίες

Τι αποκάλυψαν έλεγχοι την Εθνικής Φορολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας.

Οι φορολογικές αρχές της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν ότι το πρώην αφεντικό της Nissan, ο Carlos Ghosn, χρησιμοποίησε χρήματα της εταιρείας για να πληρώνει προσωπικές του υποχρεώσεις, αναφέρει η εφημερίδα Yomiuri.

Η ιαπωνική εφημερίδα γράφει πως ότι η Εθνική Φορολογική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι ο Ghosn χρησιμοποίησε χρήματα της Nissan επί αρκετά χρόνια για να πληρώσει αμοιβή συμβούλου στην αδελφή του για εργασία που στην ουσία ουδέποτε παρείχε, αλλά και για να κάνει δωρεές σε πανεπιστήμιο του Λιβάνου.

Η Nissan κατέγραψε πόσο της τάξης του$ 1,4 εκατ. που πληρώθηκαν  ως έξοδα γραμματειακής υποστήριξης  για τρία χρόνια μέχρι τον Μάρτιο του 2014. Μάλιστα οι φορολογικές αρχές διέταξαν τη Nissan να καταβάλει φόρο επί του ποσού αυτού,  αφού κρίθηκε ότι η δαπάνη ήταν για ιδιωτική χρήση και δεν έπρεπε να αφαιρεθεί ως έξοδα από την εταιρεία.

Η παραπάνω διαπίστωση ενισχύει ακόμη περισσότερο τον ισχυρισμό της Nissan ότι ο Ghosn χρησιμοποίησε για δικούς του σκοπούς τα χρήματα της εταιρείας.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη, οι δικηγόροι του Ghosn δήλωσαν ότι ζήτησαν από το πρωτοδικείο του Τόκιο να απορρίψει όλες τις κατηγορίες εναντίον του πελάτη τους, λέγοντας ότι οι εισαγγελείς είχαν συνεννοηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της Nissan για να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube