Ο Ghosn αναγγέλλει αποκαλύψεις σε συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα

Ο Ghosn αναγγέλλει αποκαλύψεις σε συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα

«Θα πω την αλήθεια για ό,τι συμβαίνει» έγραψε στο Twitter.

Ο Carlos Ghosn ανέβασε στο Twitter για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή του μια ανάρτηση στην οποία αναφέρει πως «θα πει την αλήθεια για το τι συμβαίνει» σε συνέντευξη Τύπου στις 11 Απριλίου.
Το… τιτίβισμα του Ghosn έρχεται σε μια κρίσιμη φάση, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, Ιάπωνες εισαγγελείς μπορούν να απαγγείλουν και νέες κατηγορίες σε βάρος του ανατρεπτικού προέδρου της Renault, της Nissan και της Mitsubishi.

 


Στο προφίλ του στο Twitter ο Ghοsn αυτοπροσδιορίζεται ως «πατέρας, σύζυγος, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan Motors, Renault, πρώην πρόεδρος της Mitsubishi Motors, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Συμμαχίας», ενώ η φωτογραφία τον απεικονίζει με ένα μπλε σακκάκι, δίχως γραβάτα με φόντο ένα πάρκο και ένα παραδοσιακό ιαπωνικό κτίσμα.

 

Ο Ghosn δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη συνέντευξη τύπου και οι δικηγόροι του δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια. Αρκέστηκαν να πουν ότι αναμένεται να αντιμετωπίσει σύντομα το κοινό.

Η παρέμβαση του Ghosn έρχεται την ώρα που οι ανακριτές στην Ιαπωνία εξετάζουν μια νέα υπόθεση εναντίον του Ghosn, αυτή τη φορά πάνω σε πληρωμές που η Nissan φέρεται να έκανε σε έναν επιχειρηματικό εταίρο στο Ομάν.

Οι έρευνες επικεντρώνεται στα αποτελέσματα εσωτερικού ελέγχου στη Nissan που διαπίστωσε ότι ο Ghosn ενέκρινε πληρωμές ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Nissan σε διανομέα στο Ομάν μεταξύ 2011-2018.

Οι εκταμιεύσεις μεταφέρθηκαν στο Suhail Bahwan Automobiles, το οποίο διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο Suhail Bahwan, φίλο του Ghosn.
Οι έρευνες της Nissan βρήκαν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Suhail Bahwan Automobiles ίσως υποστήριξε την αγορά ενός γιοτ από τον Ghosn και βοήθησε στη χρηματοδότηση μιας εταιρείας που ανήκει στον γιο του.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Renault είχε ενηεμρώσει γάλλους εισαγγελείς όταν ανακάλυψε ύποπτες πληρωμές σε επιχειρηματικό εταίρο της Renault-Nissan στο Ομάν, την εποχή που ο Ghosn ήταν επικεφαλής της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει ότι ένας εκπρόσωπος του Ghosn δήλωσε ότι περίπου 32 εκατομμύρια δολάρια ήταν αμοιβές για την εταιρεία του Ομάν που ήταν κορυφαίος αντιπρόσωπος της Nissan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube