Ο Ghosn άλλαξε δικηγόρους και επιλέγει πιο επιθετική υπερασπιστική γραμμή

Ο Ghosn άλλαξε δικηγόρους και επιλέγει πιο επιθετική υπερασπιστική γραμμή

«Θα αποδείξω όχι μόνο ότι είμαι αθώος αλλά θα ρίξω και φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην κράτησή μου», λέει σε δήλωσή του.

Ο επικεφαλής της υπεράσπισης του Carlos Ghosn,  ο Motonari Otsuru, παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Junichiro Hironaka, ο οποίος θα είναι στο εξής υπεύθυνος για την υπερασπιστική στρατηγική του πρώην ισχυρού άνδρα της Nissan.
Παράλληλα  ο Ghosn προσέλαβε τον Hiroshi Kawatsu ως επικεφαλής της ομάδας των συνηγόρων του.

Η Hironaka, 73 ετών, έχει κερδίσει υποθέσεις «υψηλού προφίλ» και θεωρείται ένας πολύ ικανός δικηγόρος που έχει μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του και είναι πολύ πιο επιθετικός στις στρατηγικές που ακολουθεί.
H αλλαγή φρουράς στην υπερασπιστική ομάδα του Ghosn πιστεύεται πως θα αλλάξει όλη τη γραμμή υπεράσπισης του, με δεδομένο ότι ο Ghosn κρατείται από τις 19 Νοεμβρίου  και οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει κάνει έχουν πέσει στο κενό.
Οι εισαγγελείς λένε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας κινδυνεύει με βάση τα αδικήματα που του έχουν προσάψει με φυλάκιση που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια.

Ο Ghosn δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση ευχαριστώντας τον Otsuru για την «ακούραστη και επιμελή δουλειά» της ομάδας του και τον χαρακτήρισε «πολύ ικανό και έξυπνο άνθρωπο και δικηγόρο».
Παράλληλα δήλωσε πως «καθώς η υπόθεση μπαίνει σε μια νέα φάση, αποφάσισα να εμπλέξω τον Hironaka ως νομικό σύμβουλο μου. Ανυπομονώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και αυτή η επιλογή αντιπροσωπεύει την αρχή μιας διαδικασίας όχι μόνο για να αποδείξω την αθωότητά μου αλλά και να ρίξω φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην άδικη κράτησή μου».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube