Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi πάει στον Giugiaro;

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi πάει στον Giugiaro;

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Wolfgang Egger, πιθνολογείται από μέσα ενημέρωσης ότι μετακινείται στην Italdesign.

Ο αρχισχεδιαστής της Audi, Wolfgang Egger, είναι πιθανό να βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης από τη γερμανική εταιρεία, προκειμένου να εργαστεί για το ατελιέ της Italdesign Giugiaro, αναφέρουν κάποια μέσα ενημέρωσης.

Τα γερμανικό περιοδικό για την αυτοκινητοβιομηχανία Automobilwoche αναφέρει ότι ο Egger θα αποχωρήσει από την Audi για να εργαστεί για την εδρεύουσα στο Τορίνο Italdesign, που όμως αποτελεί ούτως ή αλλιώς θυγατρικός οίκος σχεδιασμού του γκρουπ Volkswagen.

O Wolfgang Egger, που είναι επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Audi και της Lamborghini από το 2007, έχει για πιθανότερο αντικαταστάτη τον Marc Lichte, στου οποίου της περγαμηνές περιλαμβάνεται ο σxεδιασμός του υφιστάμενου VW Golf VII. Πριν από τη Audi, ο Egger θήτευσε στην Alfa Romeo και στη Lancia.

Η πιθανή μετακίνηση του Egger έρχεται σε συνέχεια την ανακοίνωσης μιας ακόμη αποχώρησης από την Audi, αυτή του Achim Badstübner, που θα αφήσει τη φίρμα του Ingolstadt για να μετακομίσει στη Mercedes-Benz από τον επόμενο χρόνο.

Εκπρόσωπος της Audi δήλωσε στους συνεργάτες μας του Autocar UK, «Δεν απαντούμε σε εικασίες ή πιθανολογήσεις σχετικά με άτομα».

Η Italdesign Giugiaro εξαγοράστηκε από το γκρουπ Volkswagen τo 2010 και ανάμεσα στις πιο πρόσφατες δημιουργίες της περιλαμβάνεται το Parcour 4x4 που βασίζεται στη Lamborghini Gallardo.

[Πηγή Automobilwoche μέσω Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube