O Elon Musk στα «σχοινιά»;

O Elon Musk στα «σχοινιά»;

Ο Elon Musk κατηγορείται επίσημα από μέλος του ΔΣ της Tesla ότι χρησιμοποιεί την εταιρεία και τα αποθεματικά της για ίδιον όφελος!

O Elon Musk φαίνεται πως το επόμενο διάστημα θα το περάσει στις… δικαστικές αίθουσες. Ως γνωστών, εκκρεμεί μια δίκη για την αγορά του Twitter και από χθες, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει να αντιμετωπίσει ακόμα μία και πιο σοβαρή ίσως καταγγελία. Αυτή του Richard Tornetta (μέλος του ΔΣ της Tesla και μέτοχος της εταιρείας), ο οποίος υποστηρίζει, μηνύοντας τον, ότι χρησιμοποιεί την Tesla και τα χρήματα από τα ταμεία της για ίδιον όφελος!

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο ότι Elon Musk διαμόρφωσε κατά τέτοιο τρόπο τη συμφωνία που υπεγράφη το 2018 για τις οικονομικές απολαβές του από την Tesla, που ήταν αδύνατο να αποτύχει!

Tesla

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά στη μήνυση του, ότι ο Elon Musk ελέγχει με ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του το ΔΣ της Tesla και ότι έλαβε 56 δισ δολάρια ως αμοιβή πέρσι από την αυτοκινητοβιομηχανία αγοράζοντας μετοχές της, με πολύ μεγάλη έκπτωση, που κατόπιν πούλησε αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. 

Επιπλέον, ο Tornetta υποστηρίζει ότι τα χρήματα για την αγορά του Twitter βγήκαν από τα ταμεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, δηλώνει ότι η μόνη έννοια του Musk είναι πως θα αποικήσει στον Άρη (μέσω της εταιρείας του SpaceX), ενώ καταλήγει στην μηνυτήρια αναφορά του, λέγοντας πως ο Elon Musk είναι διευθύνων σύμβουλος «μερικής απασχόλησης» στην Tesla αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι από το 2018, η φυσική του παρουσία στην εταιρεία ήταν μόνο Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή κι αυτό… για περιορισμένες ώρες.

Στον αντίποδα, οι δικηγόροι του Elon Musk, κάνουν λόγο για συμφωνίες που έχουν εγκριθεί από το ΔΣ της εταιρείας, πως οι στόχοι που είχαν τεθεί επιτεύχθηκαν στο ακέραιο, πως οι μέτοχοι έλαβαν 10πλάσια κέρδη από αυτά που είχαν συμφωνηθεί το 2018 όταν υπεγράφη η εν λόγω συμφωνία και πως ο Elon Musk δεν υποχρεούται να «χτυπάει κάρτα» στην Tesla από τη στιγμή που αποδεδειγμένα οι στόχοι της φίρμας έχουν όλοι επιτευχθεί.

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου, με δικαστικούς κύκλους να κάνουν λόγο πως σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο Elon Musk είναι ένοχος για τις κατηγορίες που του προσάπτονται τότε θα είναι πραγματικά δύσκολο να προβλεφθούν οι συνέπειες όχι μόνο στην Tesla αλλά και στις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιείται, όπως την Space X, την Neuralink, την OpenAI, την Boring Co και φυσικά το Twitter. 

elon musk

Σε ότι αφορά τη δημοφιλή πλατφόρμα, φαίνεται πως μετά την απόκτηση της από τον Elon Musk, εταιρείες κολοσσοί σταματούν να διαφημίζονται σε αυτήν, ενώ και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η GM, το VW Group, η Ford, η Citroen αλλά και η Fisker ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις πληρωμένες διαφημίσεις στο Twitter καθώς δε θέλουν η ελευθερία του λόγου να διαχειρίζεται ή να ελέγχεται ενεργά από έναν ανταγωνιστή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube