O Elon Musk μειώνει κατά 10% το προσωπικό της Tesla

O Elon Musk μειώνει κατά 10% το προσωπικό της Tesla

O Elon Musk προχωρά σε μείωση του προσωπικού καθώς όπως λέει έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία.

O Elon Musk είπε ότι η Tesla πρέπει να μειώσει το προσωπικό της κατά περίπου 10%, σημειώνοντας ότι έχει ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία, σύμφωνα με εσωτερικό email που είδε το Reuters.

Το email, με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», εστάλη στα στελέχη της Tesla. Ο δισεκατομμυριούχος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προέτρεψε όλους τους εργαζόμενους της Tesla να επιστρέψουν στο γραφείο τους, λέγοντας ότι οι υπάλληλοι «υποχρεώνονται να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο την εβδομάδα». «Όσο πιο υψηλόβαθμος είσαι, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σου», έγραψε ο Musk. «Γι’ αυτό ζω τόσο πολύ στο εργοστάσιο, έτσι ώστε όσοι είναι στη γραμμή παραγωγής να με βλέπουν να δουλεύω δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και καιρό».

Η Tesla, η οποία διαθέτει εργοστάσια στις ΗΠΑ, την Κίνα και το Βερολίνο, απασχολεί περίπου 99.290 άτομα σε όλο τον κόσμο, επομένως η εξάλειψη του 10% των θέσεων εργασίας θα μπορούσε να ισοδυναμεί με απολύσεις που πλησιάζουν τα 10.000 άτομα. Η εταιρεία με έδρα το Όστιν του Τέξας μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 7% -ή περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας- στις αρχές του 2019, προειδοποιώντας ότι «ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος» για να κάνει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά για τη μαζική αγορά.

Η Tesla παρήγαγε 930.422 αυτοκίνητα πέρυσι και παρέδωσε 936.222, ρεκόρ παρά την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών που συνεχίζεται για περισσότερους από 12 μήνες. Στην Κίνα, τη δεύτερη πιο σημαντική αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ, το εργοστάσιο της εταιρείας στη Σαγκάη έκλεισε για τρεις εβδομάδες τον Απρίλιο. 

Στην Κίνα, εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη καθώς ο Covid και τα lockdown μειώνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Μέρος αυτού του σχεδίου περιλαμβάνει να πειστούν οι καταναλωτές να αγοράσουν περισσότερα αυτοκίνητα, με τις αρχές τον περασμένο μήνα να περιγράφουν μειώσεις φόρου επί των πωλήσεων για επιβατικά αυτοκίνητα που θα ανέλθουν σε περίπου 60 δισεκατομμύρια γιουάν ($9 δισ.).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube