O Elon Musk φεύγει, ο Tom Zhu έρχεται!

O Elon Musk φεύγει, ο Tom Zhu έρχεται!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Elon Musk θα παραδώσει τη σκυτάλη της Tesla στον Tom Zhu, τον άνθρωπο που ευθύνεται για το «θαύμα» της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα.

Εδώ και καιρό οι φήμες αναφορικά με την αποχώρηση του Elon Musk από την Tesla, διαδέχονται η μία την άλλη. Λάδι στην φωτιά έχει ρίξει βέβαια και ο ίδιος ο Musk λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κουράστηκε να είναι αφεντικό» γιατί αισθάνεται περισσότερο... μηχανικός. 

Τις φήμες λοιπόν περί αποχώρησης του Elon Musk από την Tesla, έρχεται να επιβεβαιώσει κατά κάποιο τρόπο και το δημοσίευμα ενός κινέζικου μέσου ενημέρωσης (σ.σ.: Pingwest), το οποίο υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Musk στην ηγεσία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα είναι ο Tom Zhu Xiaotong, πρόεδρος αυτή τη στιγμή της Tesla China.

Tesla

Ο Tom Zhu είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Musk και έχει αποδείξει στην πράξη ότι είναι ένας πολυμήχανος μάνατζερ αφού σε αυτόν πιστώνεται το θαύμα της Tesla στην κινεζική αγορά. Ο Tom Zhu «έστησε» από το «0» το δίκτυο φόρτισης της φίρμας, τις εκθέσεις, καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής στη Σανγκάη, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο αποδοτικό σε παραγωγικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χάρη σε αυτόν, έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία τα πολλά νομικά προβλήματα που κατά καιρούς έρχεται αντιμέτωπη η Tesla.   

Το δημοσίευμα της PingWest δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε βέβαια έχει διαψευστεί από την Tesla, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο μέσο, φαίνεται πως έχει καλές πηγές πληροφόρησης μέσα από το στρατόπεδο της εταιρείας στην Κίνα. Καθώς αυτό αποκάλυψε πρώτο τα προβλήματα ποιότητας που αντιμετώπιζε στο παρελθόν η Giga Factory μονάδα της Tesla στη Σανγκάη, όπως και τις κακές συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν εκεί. 

tesla

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ο Elon Musk, θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO που κατέχει στην Tesla διατηρώντας προφανώς τις μετοχές αλλά και τις θέσεις που του αντιστοιχούν στο ΔΣ της εταιρείας που είναι ιδρυτής.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube