«O Elon Musk, αντιγράφει τις μεθόδους του Henry Ford»

«O Elon Musk, αντιγράφει τις μεθόδους του Henry Ford»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, δήλωσε ότι όλα όσα πράττει αυτή τη στιγμή ο Elon Musk έχουν συμβεί στο παρελθόν, από τον Henry Ford.

«H στρατηγική της μείωσης των τιμών που ακολουθεί ο Elon Musk στα μοντέλα της Tesla, με σκοπό την αύξηση των πωλήσεων, την έχει διδάξει ήδη από το 1913 ο Henry Ford με το Model T. Δεν είναι επομένως κάτι καινούργιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jim Farley.  

«Εάν ανατρέξουμε πίσω στο παρελθόν, θα δούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όταν ο Henry Ford δημιούργησε μια ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής, άρχισε να μειώνει σταδιακά και την τιμή πώλησης του Model T ώστε να ενισχύσει τις πωλήσεις του καθώς η εταιρεία, ήταν πλέον σε θέση να κατασκευάζει περισσότερα οχήματα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα» τόνισε ο Farley.

ford

«Αυτό που πρόκειται όμως να μάθει σύντομα ο Elon είναι ότι όσο κι αν μειώσεις τις τιμές των προιόντων σου εάν δεν τα ανανεώνεις συχνά, το κοινό, θα σου γυρίσει την πλάτη και ο ανταγωνισμός θα σε ξεπεράσει. Αυτό είχε συμβεί και με μας στο παρελθόν. Όταν τελικά ο Henry Ford κατάλαβε ότι πρέπει να κρατά συνεχώς σε εγρήγορση τους καταναλωτές, πρόσθεσε νέες επιλογές χρωμάτων στο Model T. Ήταν όμως αργά. H Chevrolet είχε ήδη εξελιχθεί στο πιο εμπορικό σήμα στις Η.Π.Α», πρόσθεσε ο Farley.

Ο Farley πιστεύει ουσιαστικά, ότι αυτή τη στιγμή η Tesla χάρη στη μεγάλη δυναμική του εργοστασίου της στην Κίνα (κατά κύριο λόγο) αλλά και των υπολοίπων μονάδων της σε Ευρώπη και Β. Αμερική, είναι σε θέση να παράγει πολλά αυτοκίνητα, τα οποία πρέπει και να διοχετεύσει στην αγορά ακόμα κι αν το κέρδος για την ίδια είναι μικρότερο από το προσδοκώμενο. Αυτή η πολιτική όμως εάν συνεχιστεί επι μακρόν στο ίδιο μοτίβο, στο τέλος θα ζημιώσει την εταιρεία.   
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube