Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο: "Ας έρθουν να με συλλάβουν"

Ο Elon Musk ανοίγει το εργοστάσιο: "Ας έρθουν να με συλλάβουν"

Η Tesla ξεκίνησε ξανά την παραγωγή αυτοκινήτων στο Fremont της California, αντίθετα με τις οδηγίες των αρχών.

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε πως ανοίγει και πάλι το εργοστάσιο της εταιρείας στην California, παρά την απόφαση των αρχών να παραμείνει κλειστό λόγω COVID-19, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αν είναι να συλλάβουν κάποιον, ζητώ αυτός να είμαι μόνο εγώ.»

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου, όταν οι αρχές της επαρχίας Alameda ζήτησαν από όλες τις επιχειρήσεις να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους - εκτός από τις απολύτως απαραίτητες. Η Tesla εξέφρασε από την αρχή τις ενστάσεις της, όμως τελικά συνετίστηκε και έκλεισε το εργοστάσιο στις 23 Μαρτίου.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, ο Elon Musk αποφάσισε να επανακινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla ενώ κινήθηκε δικαστικά εναντίον της πολιτείας, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η φίρμα ενημέρωσε τους εργαζομένους της πως μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι αν νιώθουν ανασφάλεια, όμως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών.

Ο κυβερνήτης Gavin Newsom δήλωσε πως είχε επικοδομητικές συζητήσεις με εκπροσώπους της Tesla και πως ελπίζει το εργοστάσιο να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα, ενώ δημοσίευμα των The New York Times ήθελε την εταιρεία να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για άνοιγμα του εργοστασίου στις 18 Μαίου.

Μετά από τη μονομερή ενέργεια της Tesla να ξεκινήσει την παραγωγή, ακολούθησε η εξής ανακοίνωση των αρχών: «Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαίου, ενημερωθήκαμε πως το εργοστάσιο της Tesla στο Fremont έχει ξεκινήσει να εκτελεί εργασίες πέρα από τις απαραίτητες, που προβλέπει ο νόμος. Έχουμε ενημερώσει την Tesla πως μπορούν να πραγματοποιούν μόνο τις απολύτως απαραίτητες εργασίες, μέχρι να υπάρξει ένα εγκεκριμένο σχέδιο που θα μπορεί να εφαρμοστεί σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές.»

Εκτός από την Tesla, η Ford και η General Motors αναμένεται επίσης να επανακινήσουν την παραγωγή αυτοκινήτων μέσα στο Μάιο. Όσοι κατασκευαστές ήθελαν να ξεκινήσουν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις από το σωματείο United Auto Workers που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία.

[Πηγή: The Verge]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube