O εισβολέας που σταμάτησε την παραγωγή σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz [video]

O εισβολέας που σταμάτησε την παραγωγή σε εργοστάσιο της Mercedes-Benz [video]

Μια νεαρή λεοπάρδαλη εισέβαλε στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Ινδία και σταμάτησε την παραγωγή.

Στις μέρες μας έχουμε δει εργοστάσια αυτοκινητοβιομηχανιών να σταματούν την παραγωγή τους για διάφορους λόγους. Ο πιο συχνός είναι η έλλειψη microchip. Στο Chakan της Ινδίας όμως, το εργοστάσιο της Mercedes-Benz σταμάτησε για κάποιες ώρες την παραγωγή του εξαιτίας ενός απρόβλεπτου... εισβολέα!

Μια λεοπάρδαλη μπήκε στις εγκαταστάσεις και βάλθηκε να κόβει βόλτες για ώρες. Όπως είναι λογικό, προκάλεσε πανικό στους εργαζόμενους και σήμανε γενικός συναγερμός! 

Το Τμήμα Δασών της πόλης Chakan και η οργάνωση Wildlife SOS επιλήφθηκαν αμέσως της κατάστασης. Σύμφωνα με την Wildlife SOS, η λεοπάρδαλη ήταν αρσενική και περίπου τριών ετών. Χρειάστηκαν περίπου τέσσερις ώρες έως ότου την ναρκώσουν από απόσταση και στη συνέχεια να την απομακρύνουν με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή η νεαρή λεοπάρδαλη βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση πριν την απελευθέρωσή της στη φύση.

Όπως σημειώνεται στα ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων, η παρουσία του ζώου στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου αντικατοπτρίζει την απώλεια σημαντικού μέρους του ζωτικού χώρου επιβίωσης για την άγρια ζωή. Σύμφωνα με την οργάνωση Wildlife SOS, ένας πιθανός παράγοντας για να κατευθυνθεί η λεοπάρδαλη προς το εργοστάσιο είναι ότι αυτό γειτνιάζει με δασικές εκτάσεις σε μια περιοχή που έχει την υψηλότερη πυκνότητα πληθυσμού για λεοπαρδάλεις στον κόσμο.

Εξαιτίας αυτού, υπάρχει πιθανότητα να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. 

Το εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Ινδία συναρμολογεί μοντέλα όπως C-Class, E-Class, S-Class και CLA Coupé, όπως και τις GLA, GLC, GLE και GLS. Το ίδιο εργοστάσιο εξάγει από το 2018 τις GLC στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube