O Duesmann της BMW, νέος CEO της Audi

O Duesmann της BMW, νέος CEO της Audi

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Audi θα είναι ο Markus Duesmann, διευθυντής προμηθειών της BMW, ανακοίνωσε η θυγατρική του Ομίλου Volkswagen.

Ο Duesmann, ειδικός στην ανάπτυξη κινητήρων, είναι το δεύτερο ανώτερο στέλεχος της BMW που μετακινείται στο VW Group, ύστερα από την αποχώρηση του Herbert Diess το 2015 για να αναλάβει επικεφαλής της VW. Να θυμίσουμε ότι ο Diess, αναβαθμίστηκε τον περασμένο Απρίλιο από CEO της Volkswagen σε CEO του VW Group.

Ο 49χρονος Duesmann θα αναλάβει τη νέα θέση του «μόλις το καταφέρει», ανέφερε το VW Group σε δήλωσή του, σήμερα Τρίτη.

Ο ακριβής χρόνος που θα εγκαταλείψει ο Duesmann την BMW δεν έχει ακόμη καθοριστεί, καθώς η σύμβασή του λήγει το φθινόπωρο του 2019 και περιλαμβάνει ρήτρα που τον εμποδίζει να ενταχθεί αμέσως σε ανταγωνίστρια εταιρεία.

Το VW Group χρειάζεται νέο CEO στην Audi, την πιο κερδοφόρα θυγατρική του, ύστερα από τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής της, Rupert Stadler. Ο συλληφθείς, που αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος, κατηγορείται ότι προσπάθησε να συγκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο εξαπάτησης των μετρήσεων ντίζελ -dieselgate. Ύστερα από τη σύλληψη του Stadler, η Audi ονόμασε προσωρινό αντικαταστάτη τον Bram Schot, επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας. Ο Schot θεωρήθηκε βραχυπρόθεσμη λύση και όχι ο κατάλληλος για να μακροημερεύσει στο θώκο της Audi, επειδή δεν διαθέτει τεχνικό υπόβαθρο.

Οι VW και Audi ανέφεραν ότι ο Stadler θεωρείται αθώος εκτός αν αποδειχτεί κάτι διαφορετικό.

Να σημειώσουμε ότι η Audi είναι η τρίτη μεγαλύτερη φίρμα πολυτελείας στον κόσμο, έχοντας χάσει τα τελευταία χρόνια έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της, BMW και Mercedes-Benz.

Ο Duesmann, μηχανολόγος μηχανικός, εντάχθηκε στην BMW από τη Mercedes-Benz το 2007, όπου ήταν επικεφαλής του κινητήρα της Formula 1. Στη συνέχεια, το 2016, έγινε επικεφαλής προμηθειών, θέση που προηγουμένως κατείχε ο Diess.

Με την πρόσληψη του Duesmann, ο Diess προωθεί την αναδιοργάνωση των διοικητικών γραμμών του ομίλου. Ανανέωση που στόχο έχει την επιτάχυνση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την πιο εύκαμπτη δομή του Ομίλου. Κυρίαρχο χαρακτηριστικά αυτής της αναδιοργάνωσης είναι η πρόσληψη περισσότερων στελεχών από την αγορά, σε μια εταιρεία που εδώ και χρόνια επανδρώνει τις ανώτερες θέσεις της εκ των ενόντων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube