Ο Dieter Zetsche αφήνει το τιμόνι της Daimler

Ο Dieter Zetsche αφήνει το τιμόνι της Daimler

Ποιος θα είναι ο διάδοχός του, που θα είναι και ο πρώτος μη Γερμανός που θα βρεθεί σε αυτή τη θέση. 

Ο Dieter Zetsche ο εμβληματικός αρχηγός της Daimler, o άνθρωπος με το χαρακτηριστικό μουστάκι και το πλατύ χαμόγελο αποσύρεται απο τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων στις 22 Μαίου 2019.
Τη θέση του θα πάρει ο Ola Kälenius, μέχρι σήμερα επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Mercedes.

Ο Dieter Zetsche, βρίσκεται στο Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler από το 1998, ενώ από το 2006 είναι πρόεδρός της. Ένα χρόνο πριν, το 2005 είχε αναδειχθεί και επικεφαλής του κλάδου επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz από το 2005.
Επί των ημερών του η Mercedes αναδείχθηκε σαν ο κορυφαίος σε πωλήσεις πολυτελών επιβατικών αυτοκινήτων στον κόσμο.
Ο Zetsche εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes το 1976, στον τομέα της έρευνας και δεν έχει εργαστεί σε καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία. 
Όμως η καριέρα του δεν σταματά εδώ. Το 2021 ο Zetsche θα βρεθεί στο Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας, αντικαθιστώντας τον Manfred Bischoff του οποίου λήγει η εκεί θητεία.

ol

Ο διάδοχός του Ola Kälenius (φωτό), θα έχει αρχικά μια πενταετή θητεία στη νέα του θέση.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Daimler αναφέρεται ότι ο Ola Källenius είναι ένα αναγνωρισμένο, διεθνούς φήμης και επιτυχημένο στέλεχος της Daimler που αναλαμβάνει τη θέση του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ola Källenius είναι ο πρώτος μη Γερμανός που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση. Γεννήθηκε στη Σουηδία πριν 49 χρόνια και εργάζεται στην Daimler από το 1995. Το 2003 έφυγε και πήγε στην McLaren Automotive, αλλά δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε και πάλι στη Στουτγκάρδη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube