Ο De Meo πιστεύει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν πεθάνει

Ο De Meo πιστεύει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν πεθάνει

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης μπορεί να ζήσουν για πολλά ακόμη χρόνια λέει ο CEO της Renault.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, o Luca De Meo, διαχωρίζει πλήρως τις δραστηριότητες ανάμεσα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σε αυτά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τομείς είπε ο De Meo. Τα EV είναι μια δραστηριότητα που έχει στόχο το μέλλον, αλλά οι κινητήρες εσωτερικής καύσης αφορούν στο σήμερα.

Η Renault επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση με έμφαση στα εργοστάσια της βόρειας Γαλλίας. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης της Renault βασίζεται σε χώρες όπως η Ρουμανία, το Μαρόκο, η Σλοβενία, η Ισπανία και η Τουρκία.

«Έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, επομένως υπάρχει μια βιομηχανία που πρέπει να χωρίσει τις 2 ομάδες», ανέφερε ο De Meo, προσθέτοντας ο μεγάλος όγκος πωλήσεων των EV θα έρθει «όταν η αγορά και οι έμποροι είναι σε θέση να δείξουν ότι αυτό είναι λογικό».

Ο De Meo ανέφερε ότι η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο και ότι πολλά από τα κινητήρια σύνολα του 2030 βασίζονται σε αυτούς έχοντας παράλληλα και ένα υβριδικό σύστημα ώστε να τους καθιστά λιγότερο ρυπογόνους. Παρά το γεγονός ότι οι θερμικοί κινητήρες είναι με ξεπερασμένη από τις εξελίξεις τεχνολογία, υπάρχει ακόμη η δυνατότητα συνδυασμού τους με τις νέες τεχνολογίες ώστε να τους διατηρήσουμε στη ζωή ακόμη και μετά το 2030. Αυτό θα μας επιτρέψει να κερδίσουμε χρήματα και να τα επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες. 

Επομένως -είπε- είναι επιτακτική ανάγκη να ξεχωρίσουμε τις δραστηριότητές μας σε δύο εντελώς διαφορετικούς δρόμους. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube