O CEO της Michelin θα πάρει τη θέση του Carlos Ghosn στη Renault

O CEO της Michelin θα πάρει τη θέση του Carlos Ghosn στη Renault

Δημοσίευμα της «Le Figaro» τον εμφανίζει ως τον επικρατέστερο διάδοχο.

Ο Carlos Ghosn ξεκίνησε την καριέρα του από τη Michelin. Τώρα, σαν από διαβολική σύμπτωση, ο CEO της Michelin, o Jean-Dominique Senard, φέρεται να είναι ο επικρατέστερος διάδοχός του στο τιμόνι της Renault, λύση που υποστηρίζεται από τη γαλλική κυβέρνηση. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» που υπενθυμίζει ότι το γαλλικό κράτος κατέχει το 15% της Renault. 
Παράλληλα σημειώνει ότι στους κύκλους της γαλλικής κυβέρνησης, ο Jean-Dominique Senard θεωρείται ένα στέλεχος με διεθνή ακτινοβολία που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις, τυπικές και ουσιαστικές, για να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας. 

Να θυμίσουμε πως σε αντίθεση με τη Nissan, η Renault αρνήθηκε να απομακρύνει οριστικά τον Ghosn, ενώ σε εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αμοιβές του από την εταιρεία ήταν απόλυτα νομότυπες. 
Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να πιέζει το ΔΣ της Renault, υπό το βάρος των αποκαλύψεων που έρχονται από την πλευρά της Nissan, να τον αποπέμψει οριστικά. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube