O Carlos Ghosn «πυροβολεί» Nissan και Renault

O Carlos Ghosn «πυροβολεί» Nissan και Renault

Η Nissan δεν έχει όραμα και η Renault είναι σκιά του εαυτού της λέει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας, Carlos Ghosn.

Πυρά τόσο κατά της Nissan όσο και της Renualt εξαπέλυσε ο Carlos Ghosn που βρίσκεται αυτοεξόριστος στον Λίβανο, μετά την κινηματογραφική απόδρασή του από την Ιαπωνία πριν δύο χρόνια. Εμφανώς επηρεασμένος από τον τρόπο που απομακρύνθηκε από το τιμόνι της Συμμαχίας Nissan-Renault, θέλει να κρατήσει εαυτόν στην επικαιρότητα και τα βάζει με όλους, θεωρώντας πως μόνον αυτός είχε τη σωστή συνταγή. 

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Συμμαχίας θεωρεί πως η Nissan δεν έχει όρμα για το μέλλον, ειδικά σε ό,τι αφορά στην ηλεκτροκίνηση και υπογράμμισε πως η εταιρεία κινδυνεύει να γίνει και πάλι «βαρετή και δίχως έμπνευση».

Κάνοντας μια αναφορά στα δικά του πεπραγμένα αναφέρθηκε στο Leaf που παρουσιάστηκε επί των ημερών του, λέγοντας πως ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, αλλά από τότε η Nissan δεν έχει κάνει άλλα σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, η Nissan (λέει ο Ghosn) δεν έχει σχεδιάσει επαρκώς το ηλεκτρικό της μέλλον. 

Από τα πυρά του Ghosn δεν γλύτωσε ούτε το έτερο μέλος της Συμμαχίας, η Renault. Μιλώντας στην εφημερίδα «Le Parisien» είπε πως η Renault του έχει φορτώσει την ευθύνη όλα της τα προβλήματα, την ώρα που η πολιτική που ακολουθεί ο Luca de Meo είναι αναποτελεσματική. Ο Ghosn είχε εστιάσει στην αύξηση πωλήσεων της Renault, στρατηγική που η τωρινή διοίκηση απέρριψε, δίχως όμως όπως λέει ο Ghosn να έχει να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα. «Με πονάει πολύ που βλέπω τη Renault να είναι η σκιά του πρώην εαυτού της. Η Renault έχει γίνει μια μικρή, εύθραυστη εταιρία με κακά αποτελέσματα», λέει ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας. Και συμπληρώνει πως το 2017 η Συμμαχία ήταν η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου από πλευράς πωλήσεων, ενώ τώρα η Renault ξεθωριάζει στην αφάνεια. 

Μάλιστα είπε πως αυτή τη στιγμή, με τη Renault να μην έχει επί της ουσίας λόγο στο διοικητικό συμβούλιο της Συμμαχίας, δεν βλέπει να έχει νόημα και αυτή καθαυτή η ύπαρξη της Συμμαχίας. Η Renault, κατέληξε, είναι ευτυχισμένη να παίρνει βοήθεια από τη γαλλική κυβέρνηση την ώρα που είναι αντιμέτωπη με θεμελιώδες πρόβλημα κερδοφορίας. 

Είναι προφανές βέβαια πως ο Ghosn εκφράζει πικρία για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία της Συμμαχίας και προσπαθεί να υποβαθμίσει όλες τις ενέργειες των διαδόχων του, αλλά ουδείς μπορεί και να παραγνωρίσει πως είναι ένας άνθρωπος που ξέρει καλά την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube