Ο Billy Monger παίρνει την pole position στην πίστα που έχασε τα πόδια του

Ο Billy Monger παίρνει την pole position στην πίστα που έχασε τα πόδια του

Ο νεαρός Billy Monger είχε τα κότσια να κατακτήσει την pole position στο Donnington, εκεί όπου ένα τρομακτικό ατύχημα άλλαξε πέρσι τη ζωή του.

Ο Billy Monger επέστρεψε στο Donnington για πρώτη φορά μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε εκεί πέρσι [δείτε το video] και του στοίχισε και τα δύο του πόδια. Και είχε το ψυχικό σθένος να οδηγήσει εξαιρετικά για να κατακτήσει την pole position για τον πρώτο αγώνα. «Το Donnington Park είναι από τις αγαπημένες μου πίστες. Είναι βέβαια πολύ περίεργο να έρχομαι εδώ μετά από ό,τι έχει συμβεί, αλλά πάντα μου άρεσε και συνεχίζει να μου αρέσει αυτή η πίστα», δήλωσε ο 19χρονος πλέον Monger.

Ο νεαρός Βρετανός οδηγός είχε συγκλονίσει τον κόσμο πέρσι, όταν στον αγώνα Formula 4 στο Donnington Park είχε ένα τρομακτικό ατύχημα που του άλλαξε για πάντα τη ζωή. Κολλημένος στην ουρά του μονοθεσίου που κυνηγούσε και ετοιμαζόταν να προσπεράσει, ήταν αδύνατο να αντιδράσει όταν ο συναθλητής του έκανε απότομα στην άκρη αποκαλύπτοντας ένα τρίτο μονοθέσιο ακινητοποιημένο λόγω βλάβης πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ο Monger έπεσε πίσω από το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και ο τραυματισμός ήταν εξαιρετικά βαρύς. Χρειάστηκαν δύο ώρες για να τον απεγκλωβίσουν από το διαλυμένο μονοθέσιό του. Ακόμη και όταν φάνηκε ότι αποφεύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, οι ειδήσεις ήταν άσχημες. Τα πόδια του είχαν κυριολεκτικά συνθλιβεί και οι γιατροί ήταν αδύνατο να αποκαταστήσουν τη ζημιά. Ο ακρωτηριασμός και για τα δύο πόδια ήταν η μόνη λύση, το ένα μάλιστα πάνω από το γόνατο. Η παγκόσμια κινητοποίηση, απλών ανθρώπων αλλά και όλων των συναθλητών του, η ανταπόκριση των ανθρώπων της Formula 1 και ειδικά των Lewis Hamilton, Jenson Button, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Jolyon Palmer και Nico Hulkenberg υπήρξε τεράστια. Μέσα σε 24 ώρες μαζεύτηκε ένα ποσό πάνω από 500.000 στερλίνες. Βρέθηκε έτσι η αρχική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και τα πρόσθετα μέλη ειδικής σχεδίασης που θα του εξασφάλιζαν μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής και θα του επέτρεπαν να επιστρέψει στους αγώνες.

Το τρομακτικό ατύχημα συνέβη στις 16 Απριλίου. Και τον Ιούλιο ο Billy επέστρεψε στην πίστα, δοκιμάζοντας ένα Fun Cup Volkswagen Beetle με πρόσθετα χειριστήρια στο τιμόνι στο Brands Hatch. Φέτος ο Monger συμμετέχει στο βρετανικό πρωτάθλημα F3 με την ομάδα Carlin και είναι στην 7η θέση της κατάταξης. Έχει ανέβει δύο φορές  στο βάθρο, στην πρεμιέρα του θεσμού στο Oulton Park αλλά και στον εκτός έδρας αγώνα στο Spa-Francorchamps.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube