Novitec Rosso: Βελτιωμένη Ferrari 458 Speciale με 636 PS

Novitec Rosso: Βελτιωμένη Ferrari 458 Speciale με 636 PS

Η Novitec Rosso αποκάλυψε ένα πρόγραμμα βελτίωσης για μια ακόμα πιο δυνατή Ferrari 458 Speciale.

H Novitec Rosso δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, ακόμα κι όταν μπροστά της βρίσκεται μια βελτιωμένη-μαμά 458 Italia.

Έτσι ο βελτιωτικός οίκος σχεδίασε ένα ελαφρύ body kit που περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ και «λάμα» για τον εμπρός προφυλακτήρα, ανθρακονημάτινα «βράγχια» στα πίσω παράθυρα, μια ανθρακονημάτινη πίσω πτέρυγα και έναν ανθρακονημάτινο διαχύτη με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο το κεντρικό τμήμα του.   

Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος διατείνεται ότι αυτές οι τροποποιήσεις όχι μόνο προσθέτουν στην εξωτερική εμφάνιση της Speciale, αλλά μειώνουν την αρνητική άντωση στον εμπρός και στον πίσω άξονα και, όπως λέει, «η 458 Speciale [video] επωφελείται από επιπλέον κατευθυντική σταθερότητα σε υψηλή ταχύτητα».  

Υπάρχουν πολλά κιτ αύξησης της ισχύος για μια Novitec Rosso 458 Italia. Το κορυφαίο από αυτά ανεβάζει την ισχύ του 4,5λιτρου V8 στους 636 PS στις 9.250 rpm (από 605 στη Speciale) και τη μέγιστη ροπή στα 58,2 kgm στις 5.550 rpm. Η κατά 250 rpm ψηλότερη περιστροφή του μοτέρ έχει ως συνέπεια και την άνοδο της τελικής ταχύτητας που υπερβαίνει πλέον τα 330 km/h.

Ιδιαίτερη προσοχή επέδειξε η Novitec Rosso στο σύστημα εξάτμισης της 458 Speciale. Αυτό αποτελείται από δύο πολλαπλές υψηλής απόδοσης με σπορ καταλύτες και σιλανσιέ. Το σύστημα τελειώνει σε δύο μαύρες ματ μπούκες με διάμετρο δέκα πόντους που παράγουν, όπως λέει η Novitec Rosso, «Βελτιστοποιημένη απόδοση ισχύος και πιο σπορ ήχο».

Η κατασκευή της εξάτμισης από INCONEL, το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται στις εξατμίσεις των μονοθεσίων της Formula 1, εξοικονομεί από το σύστημα επτά κιλά σε σχέση με αυτό του στάνταρ μοντέλου. Η σπορ εξάτμιση διατίθεται και ως έξτρα κομμάτι, πακέτο με ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ήχου.

[Πηγή Novitec Rosso]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube