Νοσταλγήσατε την BMW 2002; Υπάρχει μια σύγχρονη λύση! [video]

Νοσταλγήσατε την BMW 2002; Υπάρχει μια σύγχρονη λύση! [video]

Η ΕΤΑ 02 Convertible είναι μια 1-Series με ανθρακονημάτινο αμάξωμα και ρετρό εμφάνιση που ξυπνά μνήμες.

Αν η πρόσφατη BMW 1-Series Convertible είναι πολύ μοντέρνα και συνηθισμένη για σας, και έχετε και τα λεφτά, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην Everytimer Automobile.

H γερμανική αμαξοποιία είχε πρωτοπαρουσιάσει το δημιούργημά της πέρσι, με δύο πρωτότυπα κατασκευασμένα από πολυεστέρα (fiberglass). Όμως, τώρα που προχώρησαν στη φάση της παραγωγής, το αμάξωμα που καλύπτει το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη μιας 1-Series Convertible, φτιάχνεται από ανθρακόνημα (CFRP).

Όπως είναι προφανές, η σχεδιαστική έμπνευση προέρχεται από την εμβληματική BMW 2002 Cabriolet του 1971, που κατασκεύαζε η BMW πάνω σε σχέδιο και μελέτη που είχε κάνει η Karosserie Baur της Στουτγάρδης.

BMW 2002 cabriolet 1971

Η ΕΤΑ 02 Convertible, που εκτίθεται αυτές τις μέρες στην έκθεση Retro Classics της παραπάνω πόλης, είναι μοντέλο παραγωγής, κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα. 

Για να φτιάξουν μια ΕΤΑ 02 Convertible, οι άνθρωποι της Everytimer Automobile αφαιρούν τα εξωτερικά τμήματα του αμαξώματος μιας BMW 135i Convertible και τα αντικαθιστούν με νέα από carbon. H μάσκα αντικαθίσταται από μια ρετρό με στρογγυλά φανάρια και τα κλασικά, στενά «νεφρά» των παλιών BMW. Νέοι είναι και οι τροχοί, με μονομπλόκ ζάντες αλουμινίου, σαν εκείνες της M4 GTS, αλλά χωρίς τις πορτοκαλί πινελιές.

ETA 02 Cabriolet πίσω όψη

Μνήμες από την κλασική 2002 ξυπνά και το πίσω μέρος, με τα στρογγυλά φώτα, τη διπλή εξάτμιση και το «καπάκι» του πορτμπαγκάζ. Δεν θα είναι λίγοι οι απληροφόρητοι που μπορεί να μπερδέψουν την ΕΤΑ 02 με μια γνήσια 2002 των ’70s.

Αν γκαζώσει όμως θα καταλάβουν, αφού κάτω από το ρετρό καπό έχει τον 6κύλινδρο TwinPower Turbo των 306 PS και κάνει το 0-100 km/h σε κάπου 5” για να φτάσει σε τελική τα 250 km/h.

Ωραία όλα αυτά, αλλά υπάρχουν και τα ψιλά γράμματα: Η μετατροπή κοστίζει €70.000 – και θα πρέπει να αγοράσετε και μια 135i Cabriolet… (φωτ. κάτω)

[Πηγή: Everytimer Automobile]

BMW 135i cabrio

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube